Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aproximativ trei sferturi dintre fermierii care au depus cereri vor primi avansurile pentru platile pe suprafata

aproximativ-trei-sferturi-dintre-fermierii-care-au-depus-cereri-vor-primi-avansurile-pentru-platile-pe-suprafata

Ministrul Agriculturii a mai anuntat ca in urma scandalului legat de intarzierea acestor plati, directorul APIA va fi schimbat din functie, incepand de luna viitoare.


Sistemul informatic de la APIA nu a mai dat rateuri in ultimele 24 de ore, asa ca procesul de introducere si procesare a datelor fermierilor care asteapta subventiile pe suprafata a decurs fara probleme. S-a pierdut insa foarte mult timp pana ca lucrurile sa inceapa sa se desfasoare in mod normal, asa ca sunt slabe sanse ca toti fermieri care au solicitat aceste avansuri sa le si primeasca pana pe 2  decembrie.
 
Desi la APIA se lucreaza la foc continuu, iar functionarii nu vor avea zile libere in week-end si de Ziua Nationala, este nevoie de eforturi foarte mari pentru ca toate cele aproximativ 700.000 de cereri aprobate sa fie procesate si introduse la plata.
 
„Eu sper sa ajungem la 100% din plata, dar cred ca doar 75  la suta dintre cei care trebuie sa isi primeasca banii ii vor avea in conturi. Iar restul vor primi banii in luna februarie cand se termina controlul pe teren. Cei care primesc au avut sansa sa fie alesi aleatoriu la introducerea in sistem. Deocamdata am dat deoparte doar dosarele care au picat la control si care nu intra la plata” a declarat in acest sens ministrul Achim Irimescu.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta a mai precizat ca cel mai important este sa se introduca ordinele de plata pana la data limita, si inca se asteapta raspunsul Comisiei Europene, in privinta prelungirii cu cateva zile a termenului limita, dat fiind faptul ca data de 30 noiembrie este declarata zi libera.
 
„Noi avem 2 zile libere si atunci am consultat CE dar inca nu am primit un raspuns. Am facut toate demersurile pentru a continua pana pe 2 decembrie. Avem pe circuit ordine de plata, in acest moment 28.000. Si urmeaza sa fie transferate la Trezorerie  dureaza 2-3 de zile pana cand fermierii au banii in cont. Fara erori. Vreau sa va asigur ca se lucreaza non –stop si am cerut ministrului finantelor sa mobilizeze si Trezoreria care se asemenea va lucra in zilele care ar trebui sa fie libere. Pentru ca la nivel de CE in momentul in care eu introduc ordinul de plata se considera ca am finalizat procesul, deci este important sa ajungem sa introducem aceste ordine”, a mai afirmat ministrul.
 
Cum era si de asteptat, scandalul se lasa si cu schimbari la nivelul APIA, Achim Irimescu anuntand ca actualul director, Mihai Putinei, va fi schimbat incepand cu data de 2 decembrie, iar cel care ii va lua locul va fi Florin Marius Faur, in prezent director executiv la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura Timis, functie pe care o detine din 2006.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016