Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Au fost aprobate fondurile pentru bunastarea la porcine

au-fost-aprobate-fondurile-pentru-bunastarea-la-porcine

Sectorul porcinelor va beneficia de fonduri pentru bunastare, iar nivelul maxim al sprijinului acordat tinerilor fermieri a crescut de la 25.000 de euro la 40.000 euro, dupa ce Comisia Europeana a aprobat cea de-a saptea modificare a Programului National de Dezvoltare Rurala.


"Prin aceasta modificare s-a urmarit, in principal, indeplinirea obiectivului de crestere a absorbtiei fondurilor alocate Romaniei din fonduri europene in perioada 2007-2013", se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Una dintre cele mai importante modificari vizeaza introducerea masurii "Bunastarea animalelor" pentru sectorul porcine. Totodata, nivelul maxim al sprijinului acordat tinerilor fermieri a crescut de la 25.000 de euro la 40.000 euro, iar nivelul minim de formare profesionala pentru accesarea masurii a fost modificat.

In cazul masurii modernizarii exploatatiilor agricole, modificarile vizeaza prelungirea datei la care standardele privind nitratii si laptele crud devin obligatorii, precum si a datei la care se incheie perioada de gratie pentru cele doua standarde. De asemenea, se sectorul bovine pentru carne va fi considerat prioritar, iar valoarea maxima eligibila a unui proiect din sectorul vegetal va fi de un milion de euro.

Pentru masura "Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere", modificarile vizeaza prelungirea datei la care se incheie perioada de gratie pentru standardele ramase in vigoare. Totodata, au fost prioritizate micro-intreprinderile pentru sacrificare si procesare carne precum si cele pentru colectare si procesare lapte, fiind introdusa si o plafonare a valorii maxime eligibile a proiectelor pentru acest tip de investitii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


La masura care vizeaza sprijinul pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi, ajutorul a crescut de la 70% la 85% pentru investitiile in sectorul productiei non-agricole.

In ceea ce priveste masura "Incurajarea activitatilor turistice", sprijinul a fost majorat de la 70% la 85% pentru investitiile in agro-turism, precum si plafonul maxim pentru investitiile in domeniu, de la 70.000 euro la 100.000 euro pentru un proiect.

Alte modificari aduse Programului National de Dezvoltare Rurala vizeaza introducerea de noi pachete in cadrul masurii "Plati de agro-mediu", cat si modificari in procesul de selectie a proiectelor.

Fondurile alocate pentru Romania prin PNDR in perioada 2007-2013 sunt de 10,09 miliarde de euro, dintre care 8 miliarde de euro bani europeni.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016