Avans APIA 2022: Subventiile din acest an se majoreaza
Publicat la data de 13 Iul. 2022 in:
Subventii Noul Ministru al Agriculturii a anuntat majorarea subventiilor de care beneficiaza in aceasta toamna fermierii romani. De asemenea, Petre Daea a cerut Comisiei Europene acordul pentru a achita agricultorilor o prima transa mai mare din platile directe pe hectar.
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a cerut un avans mai considerabil din subventiile fermierilor. De la mijlocul lunii octombrie, sumele ar trebuie sa se achite prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, bazate pe cererea unica depusa in aceasta primavara.
"Am transmis la Comisia Europeana, in atentia comisarului pentru Agricultura, situatia pe care o are Romania, impactul pe care il are lipsa de apa si deci, seceta pedologica, pentru a putea sa ne aprobe acordarea avansului in procent mai mare de 50%, respectiv de 70% (pentru platile directe -n.r.) si 85% )pentru platile compensatorii – n.r.).
Stim foarte bine ca subventia se da in avans si este subventia regulara, cu alte cuvinte, avansul si lichidarea.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
Avansul se da la inceputul campaniei, in octombrie, cand se desfasoara campania de insamantari, si atunci am cerut: dati-ne 70% si restul de 30% in anul urmator, in asa fel incat sa putem sa-l dam imediat fermierului ca sa realizeze insamantarea culturilor", a declarat ministrul Petre Daea unei emisiuni de la Antena 3.
In lista masurilor pe care ministrul le-a promis fermierilor se numara si avansul mai mare de la APIA. In ultimele zile, acesta a discutat cu fermierii romani atunci cand a vizitat zece judete pentru a verifica starea culturilor agricole.
De asemenea, in anii anteriori Comisia Europeana a permis statelor membre sa achite fermierilor un avans de pana la 70% pentru platile directe FEGA. In acelasi sens, s-a permis si acordarea de pana la 85% pentru platile compensatorii din bugetul FEADER.
In acest an, avansul APIA ar urma sa fie autorizat la plata incepand cu data de 16 octombrie. Functionarii agentiei au obligatia de a incheia verificarile la fermierii din esantionul de control pana pe data de 15 octombrie.
In conditiile in care fermierii doresc sa beneficieze de subventii, acestia trebuie sa se asigure ca au depus cererea unica in format electronic, semnata fizic sau cu semnatura electronica pana la data de 1 octombrie.
In prezent, cuantumul schemelor din care se va achita avansul din subventii nu este cunoscut. Anul trecut, fermierii au primit in prima faza 70% din schemele pe suprafata, stabile astfel:
Plata unica pe suprafata - 95,4751 euro/ha
Plata redistributiva:
- primul interval (1-5 ha, inclusiv) – 5 euro/ha
- al doilea interval (peste 5 ha si pana la 30 ha, inclusiv) – 48,1457 euro/ha
Plata pe inverzire - 57,8931 euro/ha
Plata pentru tinerii fermieri – 40,4514 euro/ha
In ceea ce priveste plata avansului APIA, crescatorii de ovine si caprine au intrat la aceasta subventie. Acestia au incasat 70% din cuantumul sprijinului cuplat stabilit la 16,55 euro pe cap de animal eligibil.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.