Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avans APIA 2023: Plata minima care se achita la prima transa

avans-apia-2023-plata-minima-care-se-achita-la-prima-transa

Functionarii APIA vor demara plata avansului incepand cu data de 16 octombrie. Pe listele de plata se vor afla si crescatorii de animale care beneficiaza de sprijinul cuplat zootehnie pentru speciile ovine, caprine, bovine si bubaline.


Platile in avans se vor calcula ca 70% din cuantumul ce urmeaza sa fie stabilit in campania 2023. Cu toate acestea, crescatorii isi pot face primele calcule, raportat la estimarile de cuantumurile minime facute in Planul National Strategic.
 

Avans APIA la animale

 
Crescatorii de animale intra la plata avansului doar cu interventiile achitate din bani europeni pentru ca Ajutorul National Tranzitoriu Zootehnic se achita mereu din bugetul de pe anul urmator celui in care s-a depus cererea de plata. 
 
In prezent, APIA nu a mentionat care sunt schemele care vor intra pe lista avansului. Cele de anul trecut au fost:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
- Sprijin Cuplat Zootehnic vaci de lapte
- Sprijin Cuplat Zootehnic vaci de carne
- Sprijin Cuplat Zootehnic ovine/caprine
 
In 2023 au fost introduse, prin Planul National Strategic, masuri de bunastare pentru animale sau scheme de crestere a viteilor. Momentan, nu exista informatii daca acestea s-ar putea regasi si pe lista platilor in avans.
 

Plata minima la vaca

 
In ceea ce priveste avansul APIA, acesta se acorda crescatorilor de vaci de lapte care beneficiaza de Sprijinul Cuplat Zootehnic. Schema este implementata din 2023 ca PD-21 - Sprijin cuplat pentru venit - vaci de lapte, avand un plafon de 101.400.000,00 euro.
 
De asemenea, cuantumul minim pentru cuantumul unitar planificat este 296,12 euro/cap de animal. Mai exact, 70% in avans inseamna 207,284 euro pe cap de vaca de lapte.
 
Pentru campania 2023, cuantumul unitar este de 338,00 euro/cap de animal. In PNS este estimat si un cuantum de maxim 440,10 euro/cap de animal. Crescatorii de bubaline beneficiaza de sprijin egal cu cei care cresc vaci de lapte.
 

Plata minima la vaca de carne

 
In ceea ce priveste vaca de carne, crescatorii primesc avans prin PD-22 - Sprijin cuplat pentru venit - carne vita. Pentru campania din acest an, plafonul alocat este de 22.320.000,00 euro. Aceasta interventie prezinta trei cuantumuri posibile in PNS.
 
Cuantumul minim estimat este de 190,82 euro/cap, adica 133,574 euro/ha in avans. Cuantumul unitar planificat estimat este de 279,00 euro/cap si cuantumul maxim estimat la 383,80 euro/cap.
 

Plata minima la oi si capre

 
PD-24 - Sprijin cuplat pentru venit - ovine-caprine prezinta aceleasi cuantumuri pentru crescatorii de oi si capre. Plafonul alocat este de 80.000.000,00 euro in campania 2023. Cuantumul minim estimat este de 12,54 euro/cap de animal adica o plata de 8,77 euro/cap in avans.
 
De asemenea, cuantumul unitar planificat este de 20,00 euro/cap. Totusi, crescatorii de oi si capre ar putea primi un cuantum maxim de 24,00 euro/cap, in cel mai bun scenariu.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016