Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Avansul pentru platile directe se majoreaza anul acesta la 70%
Comisia Europeana pregateste masuri de aprobare a platii in avans a subventiilor agricole pe suprafata, astfel ca fermierii afectati de seceta vor putea sa primeasca in octombrie 70%-85% din plata, in loc de 50%, iar in decembrie restul de bani.
Potrivit Comisiei Europene, agricultorii vor putea primi pana la 70% din plata lor directa si 85% din platile in cadrul programului de dezvoltare rurala, incepand de la jumatatea lunii octombrie 2018, in loc sa astepte pana in decembrie pentru a-si primi subventiile. In mod traditional, la jumatatea lunii octombrie se acorda 50% din plati, iar in decembrie restul.
„Avand in vedere dificultatile intampinate de agricultorii europeni afectati de seceta in aceasta vara, Comisia Europeana continua sa actioneze pentru a oferi sprijin practic sectorului. Se va acorda o flexibilitate suplimentara pentru a ajuta fermierii sa furnizeze hrana suficienta pentru animalele lor”, arata un comunicat al Comisiei Europene.
Comisia Europeana a prezentat un pachet suplimentar de actiuni menite sa sporeasca disponibilitatea resurselor furajere pentru animale, una dintre principalele provocari cu care se confrunta agricultorii afectati de seceta.
De asemenea, Comisia Europeana a mai precizat ca aceste propuneri vin in completarea dispozitiilor deja disponibile pentru astfel de circumstante.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
„In toate cazurile, Comisia se asigura ca toate aceste masuri sunt puse in aplicare in mod proportional, tinand cont de preocuparile legate de mediu. De exemplu, in conformitate cu normele existente privind ajutoarele de stat, se pot acorda ajutoare de pana la 80% din prejudiciile cauzate de seceta (sau pana la 90% in zonele cu constrangeri naturale), sub rezerva anumitor conditii specifice. Achizitionarea de furaje poate beneficia de ajutor ca fiind fie daune materiale, fie pierderi de venit”, precizeaza sursa citata.
Potrivit Comisiei, despagubirea pentru daune poate fi acordata, de asemenea, fara a fi necesara notificarea institutiei - asa-numitul ajutor de minimis - cu sume de pana la 15.000 de euro/agricultor pe o perioada de trei ani. De asemenea, „exista posibilitati de salvare in cadrul dezvoltarii rurale, inclusiv finantarea recoltarii pasunilor, de exemplu, sau compensarea pierderilor”.
„Propunerile au fost transmise statelor membre reunite intr-o sedinta a Comisiei. Acestea ar trebui sa fie votate in zilele urmatoare si adoptate oficial pana la sfarsitul lunii septembrie. Masurile se vor aplica retroactiv”, a mai anuntat Comisia.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.5 din 2 voturiUltima ora
- » AFIR: Finantari de 13 milioane de euro pentru crescatorii de animale
- » APIA: Ajutor de stat de peste 239 milioane de lei
- » Subventii APIA: Beneficiarii vor primi banii pana in noiembrie
- » APIA a autorizat la plata 35 milioane de euro
- » APIA: Luna octombrie va fi una foarte importanta pentru fermierii romani
Idei de afaceri in agricultura