Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avansurile platite de APIA vor ajunge in conturile fermierilor incepand de saptamana viitoare

avansurile-platite-de-apia-vor-ajunge-in-conturile-fermierilor-incepand-de-saptamana-viitoare

Inainte de a fi virati banii, este nevoie de adoptarea unei hotarari de guvern cu sumele prevazute pentru plata acestor avansuri.


Desi procesarea si autorizarea platilor au inceput luni, asa dupa cum dadusera asigurari oficialii de la APIA si MADR, fermierii inca asteapta sa le intre in conturi avansurile pentru subventii, banii nefiind inca virati.
 
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat ca pentru a fi efectuate platile, este nevoie de o hotarare de guvern care va fi adoptata in sedinta de la jumatatrea acestei saptamani, document prin care trebuie aprobate sumele prevazute pentru avansuri.
 
In aceste conditii, seful MADR a estimat ca, cel mai probabil, primii fermieri isi vor primi banii pe avansuri incepand de luni, 24 octombrie, dupa care platile vor fi efectuate pe masura ce documentele vor fi procesate si autorizate.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Achim Irimescu a mai precizat ca avansurile reprezinta cuantumurile maxime aprobate de Comisia europeana, respectiv 70 la suta in cazul platilor directe si 845 la suta pentru dezvoltarea rurala.
 
„Imi doresc ca cea mai mare parte a platilor sa se faca acum, in luna octombrie, deoarece este o chestiune legata de deficit bugetar cu platile si este foarte important ca Uniunea Europeana sa ne ramburseze cat mai mult in acest an ca sa nu intram in acest deficit. Si pentru asta trebuie sa efectuam pana la finele lunii octombrie cea mai mare parte din plati. Urmand, sigur, sa continuam si in luna noiembrie cu restul. Dar, repet, concentrarea este pentru octombrie. Am inteles de la APIA ca practic in prima transa ar intra pana in 300.000 de fermieri si sa speram ca totul va fi in regula”, a mai precizat seful MADR.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.11 din 122 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016