Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bani de la APIA pentru crescatorii de porcine

bani-de-la-apia-pentru-crescatorii-de-porcine

Pentru obtinerea ajutoarelor financiare, fermierii trebuie sa depuna cererea la centrul judetean al APIA, respectiv al municipiului Bucuresti, insotita de documente specifice, pana la data de 15 martie 2016.


 
Comisia Europeana a anuntat ca va aloca Romaniei 11,1 milioane de euro pentru sectorul de lapte si cel de carne de porc, grav afectate de seceta din 2015 dar si de pierderile pe care fermierii le-au avut din cauza prabusirii preturilor.
 
Conform APIA, din aceasta suma, 8,73 de milioane de euro vor merge spre sectorul lapte si produse lactate iar 2.372.804 euro, pentru cel de crestere a porcinelor.
 
Din suma alocata crescatorilor de porcine, 2.072.804 vor fi alocati euro pentru activitatea de crestere si ingrasare, iar 300.000 de euro vor fi canalizati catre activitatea de reproductie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Suma aferenta fiecarui producator agricol se calculeaza de catre A.P.I.A. in functie de numarul de porci livrati si clasificati in abatoare autorizate si/sau de efectivul mediu de scroafe si/sau in functie de efectivul de scrofite de reproductie livrate si/sau transferate, in perioada 1 ianuarie-31 august 2015, dupa caz.
 
Din analiza bazei de date privind clasificarea carcaselor, a rezultat ca in perioada ianuarie – august 2015 s-au livrat pentru abatorizare 2.618.700 porci, la care pierderea medie lunara a variat intre 138,32 lei /cap porc si 69,16 lei/cap porc.
 
De asemenea, trebuie mentinut sectorul de reproductie cel putin la nivelul actual, deoarece Romania are o necorelare intre capacitatea de productie, de crestere si ingrasare si cea de reproductie, importand anual circa 1,5 milioane purcei pentru fermele de crestere si ingrasare.
 
Avand in vedere ca scrofitele de reproductie reprezinta prima veriga in procesul de inlocuire a cel putin 30% din numarul de scroafe, acestea trebuie sustinute financiar deoarece asigura fluxul normal si performanta in reproductie.
 
Ajutorul financiar  pentru activitatea de crestere si ingrasare din exploatatii se acorda crescatorilor de porcine care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
-Detin exploatatii autorizate de Autoritatea Naţionala Sanitara Veterinara şi pentru Siguranţa Alimentelor pentru cresterea si ingrasarea porcinelor, inregistrate in RNE;
-Au livrat direct sau prin terti si au clasificat porci in abatoare autorizate, potrivit prevederilor Hotararii Guvernului nr.267/2004 privind instituirea Sistemului de clasificare a carcaselor de porcine, bovine şi ovine, cu modificarile si completarile ulterioare, in perioada 1 ianuarie-31 august 2015.
 
Ajutorul financiar pentru activitatea de reproductie din exploatatii se acorda crescatorilor de porcine care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
-Detin exploatatii autorizate de Autoritatea Naţionala Sanitara Veterinara şi pentru Siguranţa Alimentelor pentru reproductie, inregistrate in RNE;
-In functie de efectivul mediu de scroafe si/sau de efectivul de scrofite de reproductie livrate si/sau transferate, in perioada 1 ianuarie-31 august 2015.
 
Pentru obtinerea ajutoarelor financiare producatorii agricoli trebuie sa depuna cererea la centrul judetean al A.P.I.A, respectiv al municipiului Bucuresti, insotita de documente specifice, pana la data de 15 martie 2016. 
 
A.P.I.A. va pune la dispozitia solicitantilor, prin centrele locale, formularele de cereri, care se completeaza, se depun, se inregistreaza, se verifica şi se centralizeaza la centrele judetene conform procedurilor interne.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit

Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016