Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cati fermieri au primit anul trecut subventia pentru culturile energetice

cati-fermieri-au-primit-anul-trecut-subventia-pentru-culturile-energetice

Anul trecut au fost acordate subventii pe suprafata peste o suta de fermieri care au cultivat o suprafata totala de 3130 de hectare cu plante energetice non-agricole.


Cifrele au fost prezentate de seful Directiei Strategii din Ministerul Agriculturii, Elena Tatomir.

„Fermierii ar trebui sa acorde o atentie deosebita dezvoltarii valorificarii biomasei din agricultura, infiintarii de culturi energetice non-agricole, dar si dezvoltarii de unitati capabile sa valorifice aceste resurse regenerabile de energie. MADR sprijina acest domeniu, acordand sprijin financiar fermierilor, conform cadrului legal oferit de Politica Agricola Comuna (...) Consideram ca tot acest potential de biomasa va fi si o sursa importanta de biocarburanti de generatie a doua, precum si pentru alte energii, evident cu respectarea conditiilor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera. Viitorul nu este doar al agriculturii, ci si al energiilor regenerabile si, de aceea, ar trebui gandite strategii care sa echilibreze productia de culturi agricole cu cea de energii regenerabile, astfel incat sa nu fie facute una in detrimentul celeilalte", a precizat Elena Tatomir, citata de Agerpres.

Aceasta a mentionat in ultima perioada in Romania „au prins" culturi precum Salix, Miscanthus, Cinnara, Populus sau camelina (planta uleioasa din familia rapitei, cultivata pentru obtinerea de biodiesel).

Mai multi fermieri au intrebat pe forumul clubagricultura care este lista speciilor acceptate la plata subventiei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h


Lista plantelor energetice pentru care se acorda sprijinul pe suprafata este urmatoarea:

Cod 953 - Populus sp. (plop hibrid energetic), Salix viminalis "energo" (salcie energetica), Cynaracardunculus (anghinare), Miscanthusgiganteus (iarba elefantului), Panicum virgatum (mei - cultura permanenta), Paulownia tomentosa (Copacul Prinţesei), Arundo donax (stuf gigant), Jatropha cuniax (arbust de petrol), Euphorbia fathyris si Euphorbia tiriculli (Laptele cainelui), Helianthus tuberosus L.(Topinambur), Sorghum saccharatum (sorg zaharat), Carthamus tinctorius (sofranel) si altele asemenea.

Cod 214 - Planta energetica Camelina sativa (inisor) se inscrie la "Alte plante industriale".
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016