Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce bani vor primi fermierii care cultiva lucerna si soia

ce-bani-vor-primi-fermierii-care-cultiva-lucerna-si-soia

Pentru lucerna, cuantumul subventiilor va creste substantial, in timp ce pentru soia, acesta a scazut.


Fermierii vor lua in acest an in jur de 400 de euro pe hectarul de lucerna, fiind o crestere extrem de consistenta a cuantumului pentru aceasta cultura, in timp ce pentru soia cuantumul a scazut la 269 de euro pe hectar, a anuntat directorul general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, Florin Faur.
 
„Pentru lucerna va fi o crestere extrem de consistenta a cuantumului. Este posibil sa ajungem undeva la peste 400 de euro pe hectar. Sunt ferme care au facut export si pentru ca nu mai pot sa o faca, partea de comercializare trebuie sa fie pe un circuit national. Pana la urma noi ne bucuram pentru ca lucerna impacteaza automat si sectorul zootehnic, iar cei care au lucerna au si zootehnie. Cumva vine bine pliat pe sectorul zootehnic”, a spus Faur.
Cuantumul initial pentru lucerna era de numai 58 de euro/ha.
 
APIA a initiat platile pentru patru scheme de sprijin cuplat in vegetal, respectiv pentru soia, sfecla, orez si hamei, fiind emise deja si primele ordine de plata.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„La soia cuantumul este 269,06 euro/ha. Suprafata de referinta de la care s-a plecat a crescut, iar acum dupa toate verificarile administrative, am ajuns la 110.000 hectare cu soia, de aceea am ajuns la acest cuantum cu care au plecat deja ordinele de plata. La orez avem 649,43 euro/ha, la hamei 584,17 euro/ha, iar la sfecla de zahar a crescut cuantumul la 786,3 euro/ha”, a precizat Faur.
 
Initial, la soia, cuantumul prevazut era de 325 de euro pe hectar, dar pentru o suprafata mai mica, de numai 90.000 de hectare.

China s-a aratat interesata de importul de lucerna din Romania, insa acest lucru nu va fi posibil decat dupa finalizarea certificatului fitosanitar agreat cu expertii Administratiei Generale pentru Controlul Calitatii, Inspectiei si Carantinei din Republica Populara Chineza, care se afla in aceste zile intr-o misiune de audit in tara noastra. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.03 din 109 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016