Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce categorii de fermieri pot beneficia de subventia pentru impadurire

ce-categorii-de-fermieri-pot-beneficia-de-subventia-pentru-impadurire

Prin aceasta schema se acorda sprijin financiar pentru înfiintarea de plantatii forestiere, respectiv realizarea de trupuri de padure si perdele forestiere de protectie.


Detinatorii de teren agricol si neagricol pot accesa, începand din 11 decembrie, timp de peste sase luni, schema de ajutor de stat pentru acordarea de finantare în vederea crearii de suprafete împadurite, într-un program în valoare de aproape 116 milioane de euro, a anuntat, marti, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).
 
Schema de ajutor de stat este implementata de APIA, iar informatiile detaliate pentru accesarea acesteia pot fi consultate la Centrele judetene sau locale ale APIA, respectiv în Ghidul solicitantului si documentele de implementare publicate pe site-ul APIA. Completarea Cererii de Sprijin se realizeaza online si se depune pe suport de hartie la Centrele Judetene sau al Municipiului Bucuresti al APIA.
 
Totodata, APIA a dezvoltat aplicatia electronica M8 pentru depunerea online a cererii de sprijin, aceasta putand fi accesata din pagina principala a site-ului agentiei, fiind însotita de instructiuni de utilizare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împadurire si crearea de suprafete împadurite” (sesiunea 3/2018), aferenta SubMasurii 8.1 „Împaduriri si crearea de suprafete împadurite” din Programul National de Dezvoltare Rurala - PNDR 2014 - 2020, se va face în perioada 11 decembrie 2018, ora 9:00 - 28 iunie 2019, ora 14:00.
 
Conform sursei citate, potentialii beneficiari parcurg urmatoarele etape premergatoare depunerii cererii de sprijin: identificarea cu sprijinul APIA a suprafetelor care urmeaza a fi împadurite, elaborarea proiectului tehnic de împadurire de catre persoane fizice sau persoane juridice de specialitate atestate (costurile aferente acestor servicii se vor plati la prima cerere de plata), obtinerea avizului Garzii Forestiere pentru proiectul tehnic de împadurire; în vederea avizarii, proiectul tehnic de împadurire se depune la Garda Forestiera cu cel putin 10 zile înainte de încheierea perioadei de depunere a cererilor de sprijin la APIA.
 
„Prin aceasta schema se acorda sprijin financiar pentru înfiintarea de plantatii forestiere, respectiv realizarea de trupuri de padure si perdele forestiere de protectie. Beneficiarii schemei pot fi detinatorii publici si privati de teren agricol si formele asociative ale acestora. Sprijinul financiar, acordat ca valoare fixa, este reprezentat de costuri standard pe hectar pentru împadurirea de terenuri agricole si neagricole, sub forma a doua prime, dupa cum urmeaza: prima de înfiintare a plantatiilor forestiere (Prima 1), care acopera inclusiv costurile de elaborare a proiectului tehnic de împadurire - acordata pentru toti beneficiarii schemei; prima anuala (Prima 2) pentru o perioada de 12 ani, pentru acoperirea costurilor de întretinere si îngrijire a plantatiei forestiere si pentru compensarea pierderilor de venit agricol ca urmare a împaduririi - acordata în functie de categoria de beneficiar si tipul de teren”, se precizeaza în comunicatul APIA.
 
Valoarea maxima a sprijinului public pentru o cerere de sprijin acordat în baza prezentei scheme este de 7 milioane de euro.
 
Detinatorii de terenuri agricole/neagricole proprietate a statului si/sau detinatorii de terenuri agricole/neagricole proprietate a unitatilor administrativ teritoriale (UAT) sau asociatii ale acestora beneficiaza numai de sprijinul acordat în baza Primei 1, precizeaza APIA.
 
Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împadurire si crearea de suprafete împadurite” (sesiunea 3/2018) beneficiaza de un buget în valoare de 115.995.314 de euro.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016