Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ce finantari pot primi fermierii care protejeaza mediul
Agricultorii care sunt obligati prin apartenenta terenurilor la zone protejate sau aleg sa protejeze biodiversitatea, sa imbunatateasca sau sa pastreze calitatea solului si a apei sau iau masuri pentru diminuarea schimbarilor climatice pot beneficia de subventii europene substantiale, oferite pentru perioada 2014-2020.
Prin acest plan dezvoltat la nivelul Uniunii Europene, autoritatile romane pot oferi subventii agricultorilor care opteaza pentru metode si tehnologii mai putin poluante pentru mediu, celor care practica o agricultura ecologica sau celor care detin terenuri aflate in zone protejate.
De exemplu, cei care aleg sa foloseasca utilaje usoare pe pajisti cu inalta valoare naturala primesc 21 de euro/ ha/ an, pe cand cei care cultiva vii dupa principiile agriculturii ecologice pot primi pana la 479 de euro/ ha/ an.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Nu este pentru prima data cand Romania beneficiaza de finantari pentru masurile de mediu şi clima, prin Planul National de Dezvoltare Rurala. Din 2007, au primit finantari cei care detineau terenuri in zone montane defavorizate.
Din 2008, au obtinut subventii si alti proprietari de terenuri din zone defavorizate, dar si cei care au ales metode mai putin daunatoare pentru mediu. Astfel, in perioada 2008-2015, au fost efectuate plati de aproximativ 3,47 miliarde de euro.
Cu ajutorul lor, s-a mentinut biodiversitatea pe o suprafata de peste 6 milioane de hectare, calitatea solului – pe 864.000 de hectare, iar calitatea apei – pe 2 milioane de hectare. In plus, s-au reactivat 6 milioane de hectare si s-au diminuat schimbarile climatice prin masuri aplicate pe 1,5 milioane de hectare.
Despre noul pachet de masuri de mediu si clima, reprezentantii MADR spun ca reprezinta un instrument pus la dispozitia Statelor Membre pentru promovarea utilizarii eficiente a resurselor, precum si pentru o crestere inteligenta, durabila si favorabila incluziunii in agricultura si zonele rurale, in concordanta cu obiectivele stabilite prin Strategia Europa 2020.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.25 din 12 voturiUltima ora
- » APIA: Luna octombrie va fi una foarte importanta pentru fermierii romani
- » Plati APIA: Fermierii vor primi subventiile pe hectar si animale
- » Ministrul Agriculturii vine cu o promisiune. Banii vor intra in cont pana in 15 octombrie
- » CE propune un sprijin de 120 milioane de euro
- » Fonduri europene. Finantare pentru tinerii fermieri
Idei de afaceri in agricultura