Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce particularitati noi aduce PNDR 2014-2020

ce-particularitati-noi-aduce-pndr-2014-2020

Principalul avantaj al actualului program va consta in reducerea birocratiei, iar marele inconvenient va fi numarul mai mic de masuri pentru care se vor putea depune proiecte de finantare.


Dupa cum anuntam ieri, programul PNDR 2014-2020 a fost lansat oficial la sediul Ministerului Agriculturii, in cadrul unei festivitati la care au fost prezenti ministrul Daniel Constantin, premierul Victor Ponta, impreuna cu secretarul de stat pentru dezvoltare rurala din cadrul MADR, George Turtoi, directorul General al APDRP, David Eugen Popescu si directorul general al AM PNDR, Mihai Herciu. Odata cu lansarea oficiala s-a dat unda verde primirii primelor cereri de finantare pentru Masura 121, referitoare la fermele de familie si exploatatiile agricole.
 
Cu aceasta ocazie, ministrul Agriculturii a facut o prezentare a programului, insistand asupra noilor particularitati pe care acesta le are, comparativ cu programul derulat anterior. Cea mai importanta dintre aceste particularitati este modificarea modului in care se depun proiectele de finantare. Acestea vor fi depuse doar on-line, in special in cazul marilor fermieri, reducandu-se astfel birocratia iar solicitantii fiind scutiti de drumurile pe care erau nevoiti sa le faca la APIA in acest sens. Depunandu-si proiectele on-line, acestia vor avea de facut doar un singur drum la sediul institutiei, in momentul in care proiectul le va fi aprobat.
 
O alta particularitate importanta, tine tot de modul de depunere a proiectelor, de aceasta data referindu-se cu precadere la fermierii mici si mijlocii. Daniel Constantin a precizat ca exista varianta ca unii dintre acestia sa nu aiba posibilitatea depunerii proiectelor on-line, majoritatea dintre ei neputand nici sa isi plateasca un consultant care sa ii indrume la realizarea proiectului.
 
Pentru acestia exista proiecte-tip, prin care un fermier poate sa obtina o finantare in trei pasi, APDRP fiind cea care introduce proiectul pe fluxul de finantare. Astfel de proiecte au devenit disponibile inca de anul trecut insa noutatea consta in introducerea a inca patru modele, astfel ca numarul de variante de prioecte tip pe care fermierii il au la dispozitie in cadrul PNDR 2014-2020, este de 10.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Ministrul sustine ca in acest mod, fermierii mici si mijlocii scapa de birocretie, neavand decat de completat formularul ce poate di descarcat de pe site-ul APDRP. „Trebuie doar sa descarce proiectul, al doilea pas sa-l completeze si apoi sa il depuna si sigur de aici intervine o birocratie, dar care nu este a fermierului. APDRP este cea care introduce pe tot fluxul inclusiv pe partea de creditare si garantare pana la momentul aprobarii”, a precizat in acest sens Daniel Constantin.
 
Acesta a mai afirmat ca PNDR 2014-2020 aduce o serie de modificari fata de programul anterior, care vizeaza in principal simplificarea si concentrarea fondurilor pe anumite sectoare prioritare. „PNDR 2014-2020, desi a fost transmis la Bruxelles, nu este inca aprobat din lipsa acelor regulamente si de aceea inca nu am putut implementa toate procedurile pe care ni le-am fi dorit. Programul are mai putine masuri decat cel anterior, in loc de 24 avem 14, si ne aduce aproape 10 miliarde de euro in urmatorii 7 ani de zile”, a mentionat ministrul.
 
Sesiunea pentru masura 121 este deschisa in perioada 20 mai - 18 iulie 2014, iar fondurile disponibile pentru aceasta sesiune sunt de 150 milioane de euro. Din aceasta suma, 35 de milioane de euro vor fi destinate fermelor de familie, un procent de 50 la suta fiind alocat fermelor vegetale si 50 la suta fermelor zootehnice. Alte 15 milioane de euro sunt alocate integral pentru indeplinirea standardelor in sectorul zootehnic. Pentru exploatatiile agricole este disponibila o alocare de 100 de milioane de euro, impartita in mod egal intre fermele vegetale si fermele zootehnice.
 
 
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016