Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CE propune un sprijin de 120 milioane de euro

ce-propune-un-sprijin-de-120-milioane-de-euro

CE propune alocarea a 119,7 milioane de euro din rezerva pentru agricultura pentru a sprijini in mod direct fermierii din Bulgaria, Germania, Estonia, Italia si Romania care au fost afectati de fenomene climatice nefavorabile exceptionale in primavara si la inceputul verii, potrivit unui comunicat al Executivului comunitar.


Comisia a propus alocarea a 21,6 milioane de euro Romaniei, 10,9 milioane de euro Bulgariei, 46,5 milioane de euro Germaniei, 3,3 milioane de euro Estoniei si 37,4 milioane de euro Italiei.
 
Sumele mentionate reprezinta un semn de solidaritate a UE cu fermierii afectati, care pot fi completate cu pana la 200% din fonduri nationale.
 
In momentul adoptarii, autoritatile nationale vor trebui sa distribuie acest ajutor pana la 30 aprilie 2025 si sa se asigure ca fermierii sunt beneficiarii finali. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, statele mentionate vor trebui sa notifice Comisiei, pana la 31 decembrie 2024, detaliile punerii in aplicare a masurilor, in special criteriile utilizate pentru a determina acordarea ajutorului individual, impactul preconizat al masurii, previziunile privind platile defalcate pe luna pana la sfarsitul lunii aprilie si nivelul sprijinului suplimentar care urmeaza sa fie acordat. In acest sens, notificarea ar trebui sa includa masurile luate pentru a evita denaturarea concurentei si supracompensarea.
 
Aceasta propunere va fi discutata cu toate statele membre inainte ca acestea sa decida cu privire la aprobarea sa in cadrul reuniunii Comitetului pentru organzizarea comuna a pietelor agricole din 7 octombrie.
 
"Aceasta propunere de alocare a 120 de milioane de euro din rezerva pentru agricultura a PAC reprezinta o declaratie ferma de solidaritate a UE cu fermierii care au nevoie de ajutor. Aceasta alocare, care poate fi completata cu pana la 200% din fonduri nationale, poate oferi un sprijin semnificativ fermierilor care au suferit daune si au pierdut venituri. Fermierii nostri nu sunt singuri in lupta impotriva schimbarilor climatice - ei se pot baza pe sprijinul Comisiei Europene pentru a reactiona la crize, pentru a se adapta la noile provocari si pentru a proteja viitorul fermelor si al familiilor lor", a afirmat comisar pentru agricultura Janusz Wojciechowski.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016