Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce subventii vor primi fermierii pentru anul 2017

ce-subventii-vor-primi-fermierii-pentru-anul-2017

La jumatatea acestei saptamani, APIA a publicat lista cu schemele de plati directe pe care le pot accesa fermierii in acest an.


Agentia de plati a anuntat ca, pentru a beneficia de subventiila acordate in campania 2017, fermierii trebuie sa detina cel putin un hectar de teren.
 
Ca si pana acum subventiile vor fi acordate din bani europeni si din bani de la bugetul national, iar cererile unice vor putea fi depuse incepand din primavara.
 
Astfel, pentru campania 2017, subventiile platite din bani europeni vor fi urmatoarele:
- Schema de plata unica pe suprafata, care  presupune acordarea unei plati unice pe hectarul eligibil declarat de fermier, decuplata total de productie. Cuantumul platii unice pe suprafata se calculeaza prin impartirea plafonului anual alocat schemei la numarul total de hectare eligibile declarate la nivel national in anul respectiv.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
- Plata redistributiva, care reprezinta o plata anuala destinata fermierilor care au dreptul la plata unica pe suprafata, si se acorda gradual pentru primele 30 de ha ale exploatatiei agricole, indiferent de suprafata acesteia. Pentru finantarea platii redistributive, se utilizeaza un procent minim de 5% din plafonul national alocat de UE Romaniei.
 
-Plata pentru prectici agricole benefice pentru mediu si clima, care se acorda fermierilor pentru diversificarea culturilor, menţinerea pasunilor permanente existente si prezenta unei zone de interes ecologic pe suprafata agricola.
Fermierii care practica sistemul de agricultura ecologica si detin un document justificativ emis de un organism de inspectie si certificare aprobat de Ministerul Agriculturii beneficiaza implicit de aceasta plata.
 
- Plata pentru tinerii fermieri, care presupune acordarea unei plati anuale tinerilor fermieri care au dreptul la plata unica pe suprafata. Fermierii care aplica pentru aceasta masura sunt eligibili daca indeplinesc urmatoarele conditii:
- se stabilesc pentru prima data intr-o exploataţie agricola ca si conducatori- şefi ai exploataţiei sau care s-au stabilit deja in unul din cei cinci ani anteriori primei depuneri a unei cereri in cadrul schemei de plata unica pe suprafaţa;
- au cel mult varsta de 40 de ani in anul depunerii cererii;
- prezinta dovada absolvirii cel putin a unor cursuri de formare profesionala de scurta durata. Plata pentru tinerii fermieri se acorda fiecarui fermier pentru o perioada de maximum cinci ani.
 
In vederea finantarii platii pentru tinerii fermieri, se utilizeaza maxim 2 % din plafonul national. Cuantumul plaţii pe hectar este de 25% din cuantumul pe hectar al platii unice pe suprafata si se acorda pentru maximum 60 de hectare eligibile, declarate de fermier.

- Plata pentru micii fermieri, care inlocuieste valoarea totala a platilor care urmeaza sa fie alocate fermierului in fiecare an, care includ schema de plata unica pe suprafata, ANT, plata redistributiva, plata pentru inverzire si, dupa caz, plata pentru tinerii fermieri si sprijinul cuplat. Este o plata acordata exploatatiilor agricole de pana-n 7 ha si suma maxima este de 1.250 de euro/exploatatie. Micii fermieri au avut posibilitatea sa acceseze la APIA aceasta plata din anul 2015 pentru o perioada de 5 ani, cu psibilitatea retragerii in urmatorii patru ani. 
 
Subventiile platite din bani de la bugetul national sunt ajutoarele nationale tranzitori, care reprezinta o plata suplimentara care se acorda fermierilor din sectoarele care au beneficiat de plati nationale directe complementare in anul 2013.
 
 Plafonul alocat ANT in sectoarele vegetal si zootehnic, precum si cuantumul platilor pe hectar, pe cap de animal sau pe tona de lapte livrat, se stabilesc anual prin hotarari ale Guvernului.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.94 din 101 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016