Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ce suma a fost aprobata in prima zi de plata a avansurilor la subventii
In cursul zilei de marti au fost aprobate dosarele a 102.077 de fermieri, care isi vor primi banii in conturi incepand de joi.
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anuntat ca in noaptea de luni spre marti a fost autorizata la plata o suma de 28,671 milioane de euro pentru 102.077 fermieri, bani care vor intra in doua-trei zile in conturile acestora.
„In noaptea de luni spre marti am autorizat la plata 28,671 milioane de euro pentru 102.077 fermieri. MaRTI este prima zi, sistemul merge in continuare, ordinele de plata pleaca catre trezorerii si banii catre fermieri. De aici incolo, pana joi, practic in 2-3 zile, banii trebuie sa intre in conturile fermierilor. Am spus ca pentru 100.000 si iata ca sunt 102.077 fermieri”, a declarat Petre Daea.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Lucrarea & 39;Criptomonede Ghid practic pentru incepatori& 39; nu lasa nicio intrebare fara raspuns Te invitam sa o parcurgi chiar acum si sa devii fara nicio exagerare expert in bitcoin si in alte monede virtuale Este primul pas spre o investitie inspirata Iata 2 motive esentiale pentru care trebuie sa parcurgi lucrarea & 39;Criptomonede...
valabila 48h
Acesta a mai precizat ca de la 1 noiembrie vor incepe platile si la ovine/caprine, iar de la 1 decembrie se va plati intreaga suma pentru animale.
„La 1 noiembrie incepem sa dam avansul si pentru oi, iar de la 1 decembrie dam plata intreaga pentru animale. Noi facem ce trebuie cat mai repede. Cuantumurile pe cap de animal nu s-au stabilit, inca lucram la ele, le verificam pe toate ca sa nu gresim”, a adaugat seful MADR.
Acesta a mai spus ca, din cele 1,801 miliarde de euro alocati pentru platile directe din FEGA, s-a platit pana la aceasta data o suma de 1,7 miliarde de euro, ceea ce inseamna o rata de absorbtie de 99,61%.
„Sunt bani pe care ii luam de la Uniunea Europeana. In 2017, am accesat 99,9% pe plati directe, iar anul acesta procentul este de 99,61% pana acum si mai sunt cateva sume care vor corecta gradul de accesare”, a adaugat Petre Daea.
Avansurile reprezinta 70% din plata nominala pe suprafata din Fondul European de Garantare Agricola. APIA trebuie sa plateasca avansurile pe suprafata pana la 30 noiembrie 2018, iar de la 1 decembrie se va intra pe plata regulara.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 3.75 din 2 voturiUltima ora
- » MADR anunta schimbari. Nerespectarea conditiilor de munca ii lasa pe fermieri fara subventii
- » Rabla pentru tractoare: Explicatii si realitatea din teren
- » Subventii 2025: Fermierii au de respectat o noua conditie
- » Autoritatile anunta situatia subventiilor din 2024 si posibilele majorari pe termen lung
- » Rabla pentru tractoare. Cand pornesc inscrierile