Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cererile pentru subventia la ovine si caprine se depun pana pe 18 mai
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca pot depune numai pâna la data de 18 mai cererea de plata aferenta anului in curs, pentru platile nationale directe complementare in sectorul zootehnic, speciile ovine si caprine.
La centrele locale(judetene ale APIA, pâna la data de 16 mai 2012, au fost depuse peste 39.800 cereri de solicitare a primei pe cap de animal pentru un numar aproximativ de 6.100.000 animale.
Potrivit APIA, de acest sprijin pot beneficia producatorii agricoli, crescatori de ovine, persoane fizice, persoane juridice si/sau persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau familiale.
Solicitantii trebuie sa depuna cererea aferenta fiecarei exploatatii la centrul APIA judetean / local pe a carui raza teritoriala se afla exploatatia de ovine si sau caprine.
Prima pe cap de animal se acorda o singura data pe an producatorilor agricoli inscrisi cu cod unic de identificare in evidenta APIA, pentru femele ovine si/sau femele caprine identificate conform legislatiei in domeniu, care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: efectivul din exploatatie sa fie de minimum 50 de capete femele de ovine/25 de capete femele de caprine, care au implinit vârsta de minimum un an pâna la 31 martie a anului in care se face solicitarea primei; efectivul de femele ovine / femele caprine pentru care se solicita prima sa fie inscris in Registrul National al Exploatatiilor la data solicitarii primei;
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
De asemenea, fermierii trenuie sa si urmatoarele conditii: efectivul de femele ovine / femele caprine pentru care se solicita prima sa fie mentinut in exploatatie la adresa mentionata in cerere pe perioada de retentie pâna la data de 20 august 2012, cererea sa fie vizata de asociatiile crescatorilor de ovine / caprine legal constituite, viza care atesta efectivele de ovine/caprine pentru care se poate solicita prima.
Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura pune la dispozitia solicitantilor cereri pretiparite astfel: cererile pretiparite pot fi solicitate de la centrele locale/judetene ale APIA, respectiv al municipiului Bucuresti, individual sau prin reprezentant legal sau prin intermediul reprezentantului asociatiilor crescatorilor de ovine/caprine legal constituite.
Pentru primirea formularului de cerere pretiparit, prin intermediul reprezentantului asociatiei crescatorilor de ovine/caprine legal constituite, solicitantul trebuie sa-si dea acordul in scris.
Depunerea cererilor se poate face individual sau prin reprezentant legal ori prin intermediul reprezentantului asociatiilor crescatorilor de ovine/caprine legal constituite.
Pentru depunerea cererii vizate de o asociatie a crescatorilor de ovine / caprine legal constituite, prin intermediul reprezentantului asociatiei crescatorilor de ovine(caprine legal constituite, solicitantul trebuie sa-si dea acordul in scris.
Cererile pot fi completate si online prin accesarea site-ului www.apia.org.ro, pentru beneficiarii care solicita prima pentru un efectiv mai mare de 500 capete ovine/caprine.
Controlul la fata locului se desfasoara in perioada 21 mai – 20 august 2012 pentru speciile ovine si caprine, la adresa mentionata in cerere, timp in care solicitantii primelor au obligatia de a mentine in exploatatie efectivul de animale pentru care au solicitat prima.
Animalele pentru care se solicita prima pe cap de animal trebuie identificate astfel: a) animalele nascute pâna la 31 decembrie 2007 sa fie identificate cu o crotalie auriculara simpla; b) animalele nascute in perioada 1 ianuarie 2008 - 31 decembrie 2009 sa fie identificate cu o doua crotalii auriculare simple; c) animalele nascute dupa 1 ianuarie 2010 sa fie identificate cu o crotalie auriculara simpla si o crotalie auriculara electronica.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » AFIR: Finantari de 13 milioane de euro pentru crescatorii de animale
- » APIA: Ajutor de stat de peste 239 milioane de lei
- » Subventii APIA: Beneficiarii vor primi banii pana in noiembrie
- » APIA a autorizat la plata 35 milioane de euro
- » APIA: Luna octombrie va fi una foarte importanta pentru fermierii romani
Idei de afaceri in agricultura