Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Conditii de eligibilitate pentru obtinerea de fonduri pentru instalarea tanarului fermier
Instalarea ca tanar fermier este un proces care implica realizarea unor etape, proces ce trebuie sa fi inceput si sa fie inca in curs de desfasurare in momentul in care tanarul fermier depune cererea de finanţare pentru accesarea sprijinului acordat.
In materialul de fata vom prezenta cele mai importante elemente privind sub-masura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”. In cadrul acestei sub-masuri se va sprijini instalarea pentru prima data a tinerilor fermieri, ca sefi/manageri ai unei exploatatii agricole.
Instalarea ca tanar fermier este un proces care implica realizarea unor etape. Acest proces trebuie sa fi inceput si sa fie inca in curs de desfasurare in momentul in care tanarul fermier depune cererea de finantare pentru accesarea sprijinului acordat prin intermediul acestei sub-masuri.
- Inregistrarea tanarului fermier ca micro-intreprindere/intreprindere mica cu maximum 24 de luni inaintea depunerii cererii de finantare (intre timp, fermierul pregateste planul de afaceri, organizeaza activitatile administrative, achizitionarea bunurilor pentru noua intreprindere, etc.); Acest pas trebuie sa fie incheiat inaintea depunerii cererii de finantare pentru aceasta sub-masura;
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
- Depunerea formularului de cerere de finantare impreuna cu planul de afaceri (documentele justificative legate de baza materiala cu activele detinute la momentul depunerii cererii de finanţare);
- Instalarea tanarului fermier este considerata finalizata la momentul implementarii corecte a planului de afaceri.
Beneficiari:
- tanarul fermier asa cum este definit in art. 2 din R(UE) nr. 1305/2013, care se instaleaza ca unic sef al exploatatiei agricole;
- persoana juridica cu mai multi actionari unde un tanar fermier, asa cum este definit in art. 2 din R(UE) nr. 1305/2013se instaleaza si exercita un control efectiv pe termen lung in ceea ce priveste deciziile referitoare la gestionare, la beneficii si la riscurile financiare legate de exploatatie.
Sprijinul va fi acordat sub forma de suma forfetara pentru implementarea obiectivelor prevazute in planul de afaceri pentru a facilita tanarului fermier inceperea activitatilor agricole.
Conditii de eligibilitate
- Solicitantul trebuie sa se incadreze in categoria microintreprinderilor si intreprinderilor mici;
- Solicitantul detine o exploatatie agricola cu dimensiunea economica cuprinsa intre 12.000 şi 50.000 S.O.(valoare productie standard);
- Solicitantul prezinta un plan de afaceri;
- Solicitantul detine competente si aptitudini profesionale, indeplinind cel putin una dintre urmatoarele conditii:
- studii medii/superioare in domeniul agricol/veterinar/economie agrara;
- cunostinte in domeniul agricol dobandite prin participarea la programe de instruire
sau
- angajamentul de a dobandi competentele profesionale adecvate intr-o perioada de gratie de maximum 36 de luni de la data adoptarii deciziei individuale de acordare a ajutorului;
In cazul sectorului pomicol, vor fi luate in considerare pentru sprijin doar speciile eligibile si suprafetele incluse in Anexa II din STP, exceptand cultura de capsuni in sere si solarii.
Sprijinul public nerambursabil se acorda pentru o perioada de maxim trei/cinci ani si este de:
- 50.000 de euro pentru exploatatiile intre 30.000 S.O. si 50.000 S.O.;
- 40.000 de euro pentru exploatatiile intre 12.000 S.O. si 29.999 S.O..
Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri se va acorda sub forma de prima in doua transe, astfel:
- 75% din cuantumul sprijinului la incheierea deciziei de finantare;
- 25% din cuantumul sprijinului se va acorda cu conditia implementarii corecte a planului de afaceri, fara a depasi trei/cinci ani de la incheierea deciziei de finantare.
In cazul neimplementarii corecte a planului de afaceri, sumele platite, vor fi recuperate proportional cu obiectivele nerealizate. Perioada de cinci ani se aplica doar pentru sectorul pomicol.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.11 din 9 voturiUltima ora
- » AFM da startul. Incep inscrierile in programul Rabla pentru tractoare
- » AFIR: Finantari de 13 milioane de euro pentru crescatorii de animale
- » APIA: Ajutor de stat de peste 239 milioane de lei
- » Subventii APIA: Beneficiarii vor primi banii pana in noiembrie
- » APIA a autorizat la plata 35 milioane de euro
Idei de afaceri in agricultura