Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Conditii de eligibilitate si documente necesare pentru obtinerea subventiilor pe 2018

conditii-de-eligibilitate-si-documente-necesare-pentru-obtinerea-subventiilor-pe-2018

Peste o sapatamana, APIA va da startul campaniei de plati pe anul in curs, prima etapa constand in primirea cererilor unice, care pot fi depuse pana pa 15 mai.


De luna viitoare, fermierii isi pot depune cererile unice pentru a beneficia de subventiile aferente campaniei 2018, iar pentru a primi aceste subventii, trebuie sa indeplineasca o serie de conditii de eligibilitate.
 
Astfel, la momentul depuneri icererii unice, un fermier trebuie:
- sa fie inregistrat in Registrul Unic de Identificare, administrat de APIA;
- Sa depuna o singura cerere de plata la central local/ judetean APIA unde este arondat;
- Sa faca dovada ca este fermier activ pentru platile directe /masurile de mediu si clima;

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

- Sa declare corect toate suprafetele si culturile si/sau efectivele de animale;
- Sa identifice si sa delimiteze corect fiecare parcela agricola utilizata;
- Sa se prezinte pentru clarificari la APIA cu documentele solicitate, daca i se solicita acest lucru;
- Sa respecte normele de ecoconditionalitate (GAEC si SMR) pe toata suprafata agricola a fermei. Nerespectarea uneia dintre aceste norme atrage dupa sine reducerea platilor, in functie de gravitatea, amploarea si caracterul repetat al nerespectarii acestora, cu exceptia ANT sector vegetal si zootehnic;
- Daca solicita sprijinul cuplat in sectorul zootehnic, trebuie sa indeplineasca condiţiile specifice.
- Sa permita efectuarea controalelor, de catre APIA sau de catre alte organisme abilitate in acest sens.
 
De asemenea, la depunerea carerii unice, fermierii trebuie sa prezinte si urmatoarele documente, dupa cum urmeaza:
- Copie CI/BI/ pasaport;
- Pentru persoanele juridice - actele care atesta forma de organizare, inregistrarea fiscala si numirea/ desemnarea unui administrator, dupa caz, in original;
- Dovada cont bancar activ;
- Documente specifice, diferentiate pe tipul de sprijin solicitat;
- Documentele necesare care dovedesc utilizarea terenului agricol, inclusiv a terenurilor care contin zone de interes ecologic, precum si a animalelor declarate.
- Beneficiarii M11 trebuie sa depuna odata cu cererea unica de plata sau pana la termenul limita de depunere a cererii, copia contractului incheiat intre organismul de control si beneficiar, copia fisei de inregistrare a beneficiarului in agricultura ecologica si Registrul parcelar conform Anexei nr. 1 din Ordinul MADR nr. 1253/2013, cu modificarile si completarile ulterioare. Acestea trebuie sa fie vizate de catre Directia Agricola Judeteana si sa fie valabile pentru anul in curs. Responsabilitatea privind legalitatea si valabilitatea documentelor apartine fermierului si/sau autoritatii care a emis/atestat aceste documente, dupa caz.
 
Potrivit prevederilor legislatiei europene si nationale, orice fermier care solicita plati in cadrul schemelor si masurilor de sprijin prezentate mai sus trebuie sa respecte normele de ecoconditionalitate pe tot pacursul anului, pe toate parcelele agricole din cadrul exploatatiei, indiferent de marimea lor.

Pentru masurile compensatorii de dezvoltare rurala se aplica cu prioritate cerintele specifice acestor masuri, iar elementele privind ecoconditionalitatea trebuie corelate cu angajamentele asumate in cadrul acestor masuri.

Nerespectarea de catre femieri a normelor de ecoconditionalitate conduce la reducerea platilor sau excluderea de la plata a cererii de sprijin, pe unul sau mai multi ani, dupa caz.
 
Inainte de a merge la Centrele APIA, fermierii trebuie sa se prezinte la Primarie pentru a verifica in Registrul Agricol situatia terenului pe care il utilizeaza, in vederea eliberarii adeverinţei conform inscrisurilor din Registrul Agricol, aferente anului de cerere.
 
Fermierii care au in exploatatie si animale trebuie sa verifice situatia acestora in Registrul National al Exploatatiilor, cu ajutorul medicului veterinar concesionar, asociatiei sau propriilor evidente, daca este utilizator SNIIA.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016