Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Conditii pentru obtinerea subventiei pentru agricultura ecologica
In cadrul acestei scheme de plata fermieri ipot obtine subventii cae depasesc chiar si 600 de euro pe hectar, conditia principala fiind respectarea regulilor stricte transmise de APIA.
Astfel, APIA transmite ca schema de plata cuptinde doua submasuri fiecare cu conditiile sal specifice, dupa cum urmeaza:
Submasura 11.1 – Sprijin pentru conversia la metodele de agricultura ecologica care are la randul ei 6 pachete:
Pachetul 1 – Culturi agricole pe terenuri arabile (inclusiv plante de nutret) – 293 euro/ha/an;
Pachetul 2 – Legume aflate in conversia la agricultura ecologica – 500 euro/ha/an; Pachetul 3 –
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Livezi aflate in conversia la agricultura ecologica – 620 euro/ha/an;
Pachetul 4 – Vii aflate in conversia la agricultura ecologica – 530 euro/ha/an;
Pachetul 5 – Plante medicinale si aromatice aflate in conversia la agricultura ecologica – 365 euro/ha/an;
Pachetul 6 – Pajisti permanente aflate in conversia la agricultura ecologica:
-varianta 6.1 – pajisti permanente aflate in conversia la agricultura ecologica – 143 euro/ha/an – se adreseaza fermierilor care nu au angajamente de agro-mediu si clima (M.10), pachetul aplicandu-se la nivel national,
-varianta 6.2 – pajisti permanente aflate in conversia la agricultura ecologica – 39 euro/ha/an – se adreseaza fermierilor care au in derulare si angajamente de agro-mediu si clima (M.10) pentru pachetele aplicabile pe pajisti permanente (P1, P2, P3, P6, P9.2, P11.2).
Cerinte specifice:
-beneficiarii submasurii trebuie sa respecte practicile specifice agriculturii ecologice pe suprafetele agricole care fac obiectul angajamentului, pe toata perioada de desfasurare a acestuia.
-beneficiarii submasurii trebuie sa mentina certificarea suprafetelor care au facut obiectuL angajamentului pentru conversia la metodele de agricultura ecologica pentru o perioada de cel putin 5 ani de la momentul semnarii angajamentului respectiv.
-beneficiarii tin o evidenta a activitatilor agricole corelate cu implementarea angajamentelor (caiet de agricultura ecologica).
-beneficiarii masurii vor trebui sa faca dovada detinerii competentelor necesare implementarii angajamentelor sau se angajeaza sa obtina cunostintele si informatiile necesare sau sa asigure expertiza necesara in domeniul implementarii angajamentelor de agricultura ecologica prin servicii de consiliere sau consultanta, care sa vizeze cel putin aspectele legate de identificarea parcelelor agricole, completarea si depunerea angajamentelor si cererilor de plata, masurile de management aplicabile la nivelul fermei necesare pentru conformarea la cerintele de baza si la cerintele specifice ale angajamentelor.
-in cazul pajistilor permanente pentru care se incheie angajamente, se asigura pe toata perioada angajamentului o incarcatura minima de animale de 0,3 UVM/ha.
Sprijinul se acorda anual ca suma fixa, pe unitatea de suprafata (ha), ca plata compensatorie pentrupierderile de venit si costurile suplimentare suportate de beneficiarii care incheie angajamente voluntare pentru o perioada de maximum 2 ani (pentru culturile anuale) si maximum 3 ani (pentru culturile perene) si care sunt fermieri activi potrivit art. 9 din Reg. (UE) nr. 1307/2013, cu modificarile ulterioare.
Submasura 11.2 – Sprijin pentru mentinerea practicilor de agricultura ecologica:
Pachetul 1 – Culturi agricole pe terenuri arabile (inclusiv plante de nutret) certificate in agricultura ecologica – 218 euro /ha/an;
Pachetul 2 – Legume certificate in agricultura ecologica – 431 euro/ha/an;
Pachetul 3 – Livezi certificate in agricultura ecologica – 442 euro /ha/an;
Pachetul 4 – Vii certificate in agricultura ecologica – 479 euro /ha/an;
Pachetul 5 – Plante medicinale si aromatice certificate in agricultura ecologica – 350 euro/ha/an;
Pachetul 6 – Pajisti permanente certificate in agricultura ecologica: varianta 6.1 – pajisti permanente certificate in agricultura ecologica – 129 euro/ha/an – se adreseaza fermierilor care nu au angajamente de agro-mediu si clima (M10), pachetul aplicanduse la nivel national;
varianta 6.2 – pajisti permanente certificate in agricultura ecologica – 73 euro/ha/an – se adreseaza fermierilor care au in derulare si angajamente de agro-mediu si clima M10 (pachetele 1, 2, 3.1, 3.2, 6, 9.2, 11.2);
Cerinte specifice:
-beneficiarii submasurii trebuie sa respecte practicile specifice agriculturii ecologice pe suprafetele agricole care fac obiectul angajamentului, pe toata perioada de desfasurare a acestuia.
-beneficiarii tin o evidenta a activitatilor agricole corelate cu implementarea angajamentelor.
-beneficiarii masurii vor trebui sa faca dovada detinerii competentelor necesare implementarii angajamentelor sau se angajeaza sa obtina cunostintele si informatiile necesare sau sa asigure expertiza necesara in domeniul implementarii angajamentelor de agricultura ecologica prin servicii de consiliere sau consultanta, care sa vizeze cel putin aspectele legate de identificarea parcelelor agricole, completarea si depunerea angajamentelor si cererilor de plata, masurile demanagement aplicabile la nivelul fermei necesare pentru conformarea la cerintele de baza si la cerintele specifice ale angajamentelor.
-in cazul pajistilor permanente pentru care se incheie angajamente, se asigura pe toata perioada angajamentului o incarcatura minima de animale de 0,3 UVM/ha.
Sprijinul se acorda anual ca suma fixa, pe unitatea de suprafata (ha) si reprezinta o platacompensatorie pentru pierderile de venit si costurile suplimentare suportate de beneficiarii careincheie angajamente voluntare pentru o perioada de 5 ani si care sunt fermieri activi potrivit art. 9 din Reg. (UE) nr. 1307/2013.
Prevederi comune submasurilor 11.1 si 11.2:
Pentru a beneficia de plati in cadrul masurii, fermierul trebuie sa respecte conditiile de eligibilitate,cerintele specifice si cerintele de baza relevante pachetelor, conform fisei masurii 11 din PNDR 2014 – 2020. Pe perioada angajamentelor este permisa pe aceeasi parcela de teren rotatia culturilor de la un an la altul intre pachetele 1,2 si 5 in cadrul fiecarei submasuri.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.83 din 3 voturiUltima ora
- » AFIR: Finantari de 13 milioane de euro pentru crescatorii de animale
- » APIA: Ajutor de stat de peste 239 milioane de lei
- » Subventii APIA: Beneficiarii vor primi banii pana in noiembrie
- » APIA a autorizat la plata 35 milioane de euro
- » APIA: Luna octombrie va fi una foarte importanta pentru fermierii romani
Idei de afaceri in agricultura