Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crescatorii de animale mai pot face pana pe 16 mai modificari in cererile unice de plata

crescatorii-de-animale-mai-pot-face-pana-pe-16-mai-modificari-in-cererile-unice-de-plata

Sesiunea de primire a cererilor a fost deschisa din 25 aprilie, pana azi fiind depuse 15.831 de astfel de documente.


Crescatorii de animale au mai putin de o luna la dispozitie sa incheie situatia la APIA fara sa intre in perioada in care se aplica penalizari. In plus, sunt situatii in care fermierii au de primit subventii si in sectorul vegetal vegetal si, fiind vorba de o cerere unica, sunt ”legati” si de modulul de zootehnie care a fost pus in aplicare mai tarziu.
 
Despre astfel de cazuri, Nicolae Horumba, director general adjunct al APIAspune ca  „nu este niciun fel de problema; de aceea fermierii sunt liberi ca in perioada de depunere a cererilor sa aplice si acele formulare de modificare. Avem 3 tipuri de formulare prin care fermierii pot modifica anumite date”.
 
Crescatorii au la dispozitie 3 formulare pentru a face modificari in cererea unica, si anume M1, M2 si M3.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Prin completarea formularului M1 se va modifica cantitatea de lapte livrat / vandut direct in anul de cota 2012-2013, 2013-2014, 2014-2015 şi / sau a cantitaţii de lapte comercializata in perioada de referinta 01.04.2015-29.02.2016, precum şi locaţia de control in perioada de retinere a animalelor pentru schemele cuplate de productie.
 
Nu se va permite prin intermediul formularului M1 inlocuirea unui animal cu un altul (aceasta operaţie se va realiza prin adaugarea unui document M3 şi a unui document M2).
 
Termenul limita de depunere pentru modificarea cantitatii de lapte comercializate (cresterea cantitatii de lapte deja declarata, schimbarea anului de cota de referinta/perioadei de referinta) este 31.05.2016 fara penalizari, modificarile la cererile unice de plata pot fi depuse si dupa data de 31.05.2016 pana la data limita de depunere a cererilor de plata cu penalizari, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucratoare de intarziere pentru cantitatile de lapte suplimentate.Modificarea locatiei de control poate fi notificata oricand.
 
Adaugarea de informatii in cadrul declaratiei – pentru sectorul zootehnic, prin intermediul formularului de adaugare declaratie in cerere unica de plata (M2) se vor permite urmatoarele operatii:
- adaugarea de exploatatii noi;
- adaugarea de animale noi;
- solicitarea de sprijin pentru ANTZ sau SCZ;
 
Toate completarile efectuate se vor justifica cu documente doveditoare specifice fiecarei scheme de plata.
 
Prin intermediul Formularului de adaugare declaratie in cerere unica de plata (M2) nu se va permite stergerea de animale pentru care s-a solicitat sprijin si stergerea de exploatatii pentru care se solicita sprijin.
 
Termenul limita de depunere pentru adaugarea la declaratia sectorului zootehnic este  31.05.2016 fara penalizari, modificarile la cererile unice de plata pot fi depuse si dupa data de 31.05.2016 pana la data limita de depunere a cererilor de plata cu penalizari, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucratoare de intarziere.
 
Prin intermediul Formularului de retragere declaratie sector zootehnic din cerere unica de plata (M3) se vor permite urmatoarele operatii:
- retragerea exploatatiilor pentru care se solicita sprijin;
- retragerea animalelor pentru care se solicita sprijin pe grup de plata. In cazul retragerii tuturor animalelor din cadrul unei scheme, se face retragerea automata a schemei respective.
 
Nu se va permite retragerea partiala  a unuia sau a mai multor  animale pentru toate schemele daca fermierul a fost notificat cu privire la efectuarea unui control la fata locului sau a fost notificat cu privire la identificarea unei nereguli legate de cererea de plata pentru sector zoothenic.
 
Cererile de plata se pot depune si dupa data de 16 mai, in termen de 25 de zile calendaristice, pana la 10 iunie 2016 dar cu o reducere de 1 la suta pentru fiecare zi lucratoare. Reamintim ca fermierii care au zootehnie au inceput depunerea cererii unice cu o intarziere de aproape de 2 luni fata de agricultorii care au numai cultura mare pentru care cererile au putut fi depuse incepand cu 1 martie 2016.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.88 din 50 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016