Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Crescatorii de pui, oi, capre si porci pot obtine peste 286 de milioane de lei
MADR anunta ca toti crescatorii romani de pui, oi, capre si porci pot obtine peste 286 de milioane de lei.
Astfel, pentru sustinerea a crescatorilor din sectorul suin, valoarea maxima a schemei de ajutor de stat se ridica la 131,76 milioane de lei. Perioada de valabilitate a schemei este cuprinsa intre data intrarii in vigoare a prevederilor prezentei ordonante de urgenta si data de 31 decembrie 2020.
Potrivit proiectului, ajutorul se acorda crescatorilor care detin animale din specia suine, respectiv, intreprinderilor individuale si familiale, persoanelor fizice autorizate, dupa caz, precum si persoanelor juridice care desfasoara activitate de ingrasare si/sau reproductie a suinelor. Valoarea totala ce poate fi acordata pentru fiecare intreprindere (...) care isi desfasoara activitatea in domeniul productiei primare de produse agricole nu depaseste echivalentul in lei a 100.000 euro, iar cuantumul ajutorului este de 100 euro/UVM (UVM - Unitate Vita Mare reprezinta incarcatura sau numarul de animale), echivalent in lei, ratele de conversie fiind 0,3 UVM pentru porc gras, 0,5 UVM pentru animale de reproductie (scroafe si scrofite).
Pentru a fi eligibili in vederea acordarii ajutorului de stat mentionat, beneficiarii trebuie sa indeplineasca cumulativ mai multe criterii, respectiv sa detina exploatatie cu cod ANSVSA inregistrata/autorizata sanitar veterinar; sa desfasoare activitate de ingrasare si/sau reproductie a suinelor in semestrul I al anului 2020, cu exceptia celor care detin exploatatii aflate in imposibilitate de populare din cauza masurilor de restrictie sanitare veterinare generate de evolutia pestei porcine africane; nu au solicitat alte tipuri de ajutor de stat pentru aceleasi costuri eligibile in baza Comunicarii CE - Cadru temporar pentru masuri de ajutor de stat de sprijin a economiei in contextul actualei epidemii de COVID-19 (2020/C91I/01); nu se afla in dificultate (respectiv reorganizare, lichidare, faliment) in baza evidentelor Oficiului National al Registrului Comertului la data de 31 decembrie 2019.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In ceea ce priveste schema de ajutor de stat pentru sustinerea activitatii crescatorilor din sectorul avicol, MADR aloca o suma maxima de 109,8 milioane de lei.
Ajutorul de stat se acorda pe capacitatea de productie detinuta de beneficiar, echivalent UVM, in functie de speciile si categoriile de pasari, respectiv, pui de carne, pui de curca, gaini ouatoare si gaini rase grele. Valoarea totala ce poate fi acordata pentru fiecare intreprindere care isi desfasoara activitatea in domeniul productiei primare de produse agricole nu depaseste echivalentul in lei a 100.000 euro. Cuantumul ajutorului este de 100 euro/UVM, echivalent in lei, ratele de conversie fiind 0,03 UVM pentru pui de carne si pui de curca, respectiv 0,014 UVM pentru gaini ouatoare si gaini rase grele.
Ajutorul se acorda crescatorilor de pasari, intreprinderilor individuale si familiale, persoanelor fizice autorizate, dupa caz, precum si persoanelor juridice care desfasoara activitate de crestere si/sau reproductie a pasarilor pentru carne sau oua.
Pentru a primi ajutorul de stat beneficiarii trebuie sa detina o exploatatie autorizata sanitar veterinar; sa desfasoare activitate de crestere si/sau reproductie a pasarilor in semestrul I al anului 2020; sa nu fi solicitat alte tipuri de ajutor de stat pentru aceleasi costuri eligibile si sa respecte prevederile specifice din Comunicarea CE - Cadru temporar pentru masuri de ajutor de stat de sprijin a economiei in contextul actualei epidemii de COVID-19; nu se afla in dificultate (respectiv reorganizare, lichidare, faliment) in baza evidentelor Oficiului National al Registrului Comertului la data de 31 decembrie 2019.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 3.33 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora
- » Subventii 2025: Fermierii au de respectat o noua conditie
- » Autoritatile anunta situatia subventiilor din 2024 si posibilele majorari pe termen lung
- » Rabla pentru tractoare. Cand pornesc inscrierile
- » Primele subventii APIA pe 2025. Crescatorii de animale pot depune cererile de plata
- » Plata subventiilor. Ce sume primesc fermierii