Cuantumul per hectar al platilor unice pe suprafata, aprobat!
Publicat la data de 05 Oct. 2021 in:
Subventii Guvernul Romaniei, inainte de a fi demis de Parlament, a aprobat cuantumul per hectar al platilor unice pe suprafata!
A fost, asadar, aprobata Hotararea privind stabilirea pentru anul 2021 a cuantumului per hectar al platii unice pe suprafata, al platii redistributive si a intervalelor de suprafata pentru care se acorda aceasta, al platii pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu, al platii pentru tinerii fermieri si a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru masura din sectorul zootehnic, speciile ovine si caprine.
Prin acest act normativ se aproba cuantumurile pentru platile directe in sectorul vegetal, pentru anul de cerere 2021, respectiv schema de plata unica pe suprafata: 95,4751 euro/ha, precum si plata redistributiva pentru intervalele intre 1 ha si 5 ha, inclusiv 5,0 euro/ha si, peste 5 ha si pana la 30 ha, inclusiv: 48,1457 euro/ha. Totodata, s-a aprobat plata pentru inverzire, respectiv 57,8931 euro/ha si plata pentru tinerii fermieri: 40,4514 euro/ha.
De asemenea, a fost aprobat plafonul de 71.300.000 euro aferent platii directe pentru schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine pentru anul 2021.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
Cuantumurile unitare se calculeaza de catre APIA, prin raportarea plafoanelor la efectivul de animale eligibile, dupa caz, iar cuantumul estimat este de 16,55 euro cap ovina/caprina.
"Incepand cu data de 18 octombrie 2021 (luni) Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura poate acorda plati in avans in cadrul schemelor de plati directe din sectorul vegetal si zootehnic intr-un procent de maximum 70%, cu conditia sa nu fie periclitata buna gestiune financiara si indeplinirea cerintei referitoare la un nivel de asigurare suficient.", se mai precizeaza in comunicat.
Sumele necesare pentru aplicarea platilor directe in sectorul vegetal si a schemei de sprijin cuplat pentru masura din sectorul zootehnic, speciile ovine si caprine ca forme de sprijin financiar aferente Fondului European de Garantare Agricola se asigura din prevederile bugetare aprobate MADR pentru anii 2021 si 2022.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>