Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DAJ: Subventia anuala de 200 euro la hectar

daj-subventia-anuala-de-200-euro-la-hectar

Fermierii ce vor sa beneficieze de plata pe hectar aprobata de Guvern pot depune cererile pana cel tarziu pe 15 iulie, inclusiv. In cadrul Directiilor Agricole Judetene se vor face solicitarile pentru subventia de 200 euro/hectar, dupa ce Hotararea nr. 782/2022 privind aprobarea schemei Ajutor de minimis pentru aplicara programului de sustinere a productiei de cartof de consum" in anul 2022 a fost publicata in Monitorul Oficial si a intrat in vigoare.


Cererea de inscriere din cadrul acestui program se poate depune la Directiile Agricole Judetene de catre cultivatorii de cartofi. Prin aceasta schema de ajutor, fermierii pot primi un cuantum de 200 euro/hectar. 
 
In prezenta potentialilor beneficiari, responsabilii desemnati cu primirea cererilor din cadrul DAJ vor verifica sumele ramase si potential a fi primite prin prezenta schema de ajutor. In acest sens se vor analiza rezultate dupa insumarea ajutoarelor de minimis primite pe durata a trei exercitii financiare, ajutoarelor acordate in cele doua exercitii financiare precedente si in exercitiul financiar in cauza, pana la concurenta sumei 20.000 euro, conform art. 3 alin (2) din Regulamentul de minimis in sectorul agricol.
 
Dupa efectuarea acestui proces, fermierii completeaza si depun cererea de inscriere in program, impreuna cu urmatoarele documente:
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
- copie a B.I./C.I. solicitant sau al/a reprezentantului legal daca cererea este depusa prin reprezentant legal/imputernicit
 
- copie a atestatului de producator valabil pana la 31 decembrie 2022
 
- imputernicire/procura notariala si o copie a B.I./C.I. a unui reprezentant, dupa caz
 
- copie a certificatului de inregistrare la Oficiul National al Registrului Comertului/Registrul national al asociatiilor si fundatiilor sau a actului in baza caruia isi desfasoara activitatea
 
- dovada cont activ banca/trezorerie
 
- adeverinta in original din Registrul agricol conform inscrisurilor aferente anului 2022, care atesta suprafata de teren cultivata cu cartof de consum utilizata de solicitant in baza oricarui act juridic care confera dreptul de folosinta asupra terenului in cauza
 
- declaratii pe propria raspundere
 
Cerea de inscriere si documentele necesare se depun pana cel tarziu la data de 15 iulie, inclusiv. Formularele pot fi transmise in format electronic si posta. De asmenea, in cazul documentelor transmise prin mijloace electronice, acestea trebuie semnate si datate, copiile fiind certificate conform originalului de catre solicitant.
 
In cazul in care solicitantul utilizeaza suprafete de teren cultivate cu cartof de consum situate in judete diferite, acesta este nevoit sa formuleze si sa depuna o singura cerere de inscriere. Aceasta va fi depusa in program la DAJ unde are suprafata cultivata mai mare.
 
Solicitantii in aceste situatii trebuie sa indeplineasca:
 
– sa detina minim 0,30 ha cultivati cu cartofi de consum in anul 2022
 
– sa faca dovada comercializarii a minim 6 to/ha (dintr-o productie minima de 15 to/ha)
 
– sa depuna documente justificative pentru comercializarea productiei pana cel tarziu pe data de 29 noiembrie 2022
 
– sa anunte DAJ cu privire la inceperea recoltarii cu minim 48 de ore (si maxim 10 zile) inainte.
 
Valoarea acestui ajutor de minimis care se acorda beneficiarilor este de 200 euro/hectar si se plateste in lei la cursul de schimb 4,9475 lei. Sumele schemei de ajutor vor fi platite beneficiarilor intr-o singura transa, in anul 2022. Platile vor ajunge la fermieri incepand cu luna decembrie.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016