Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daniel Constantin: Fondurile europene vor fi canalizate in special catre fermele de familie

daniel-constantin-fondurile-europene-vor-fi-canalizate-in-special-catre-fermele-de-familie

Obiectivele principale urmarite vor fi integrarea si cresterea productiei.


Pentru perioada 2014-2020, sectorul agricol, in special cel care vizeaza clasa de mijloc, va beneficia de sustinere financiara menita sa stimuleze doua obiective prioritare.
 
Potrivit ministrului Daniel Constantin, anii ce vor urma vor concentra fondurile europene pentru integrarea productiei si cresterea productiei, in centrul atentiei fiind fermele de familie.
 
„Fermele de familie reprezinta segmentul clasei de mijloc in agricultura romaneasca. Cred ca societatea romaneasca, in toate domeniile de activitate, are nevoie de o clasa de mijloc din ce in ce mai puternica si ca aceasta clasa de mijloc trebuie sa fie structura cea mai importanta care sa sustina economia. De aceea, obiectivele Ministerului Agriculturii merg in aceasta directie. In perioada 2014-2020, am stabilit doua obiective prioritare, care vor fi finantate din fondurile europene pe care le avem la dispozitie, in special prin Programul National de Dezvoltare Rurala. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Primul obiectiv se refera la integrarea productiei. Balanta comerciala este pozitiva si ofera Romaniei sanse de dezvoltare si economiei perspectiva de a beneficia de pe urma performantelor din agricultura. Am exportat insa mai mult produse de baza si mai putine produse procesate. Obiectivul nostru este sa imbunatatim exporturile de produse procesate, care au valoare adaugata mare si aduc un castig fermierilor. 
 
Al doilea obiectiv se refera la cresterea productiei, pentru a satisface piata nationala, dar si pentru a spori exporturile”, a declarat Daniel Constantin.
 
Pentru a putea indeplini aceste obiective, prin Programul National de Dezvoltare Rurala vor fi finalizate lucrarile de reabilitare a infrastructurii secundare de irigatii pana la sfarsitul anului 2016, valoarea fondurilor alocate fiind de 370 de milioane de euro.
 
 Totodata, fermele, mai ales cele mici si medii, vor putea face investitii din fonduri europene pentru imbunatatirea tehnologiei de productie.
 
De asemenea, un punct important din strategia Ministerului Agriculturii il reprezinta masurile de sprijin pentru comasarea terenurilor si asocierea fermierilor. Unul dintre instrumentele care ar putea fi activate din 2015 este plata redistributiva pentru fermierii care au exploatatii cuprinse intre 5 si 30 de hectare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016