Data la care APIA incepe platile in avans pentru schemele pe suprafata
Publicat la data de 05 Oct. 2020 in:
Subventii Vesti bune pentru fermieri! A fost comunicata data la care APIA incepe platile in avans pentru schemele pe suprafata!
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) va demara, pe 16 octombrie, plata avansului pentru schemele pe suprafata aferente anului 2020, suma alocata Romaniei din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) pentru aceste plati fiind de 1,94 de miliarde de euro.
"In Campania aferenta anului de cerere 2020 Romania beneficiaza de o alocare financiara pentru platile directe acordate fermierilor din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) in valoare de 1,94 miliarde de euro si, ca in fiecare an, suntem pregatiti sa turam motoarele la maximum pentru ca acesti bani sa ajunga in timp util la fermieri", a declarat Adrian Pintea, director General APIA, citat intr-un comunicat.
Nivelul platilor in avans va fi de pana la 70% in cazul platilor directe si pana la 85% in cazul sprijinului acordat in cadrul dezvoltarii rurale. Platile se fac in lei, utilizand cel mai recent curs de schimb stabilit de Banca Centrala Europeana anterior datei de 1 octombrie 2020 si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome
Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...
Oferta Speciala
valabila 48h
APIA informeaza fermierii ca, prin Hotararea de Guvern nr. 819/2020, au fost stabilite, pentru anul 2020, cuantumurile la hectar ale platii unice pe suprafata, platii redistributive si a intervalelor de suprafata pentru care se acorda acestea, platii pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu, platii pentru tinerii fermieri si ale plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru masura din sectorul zootehnic, speciile ovine si caprine.
Astfel, fermierii vor primi in acest an 98,7381 euro/hectar prin schema unica de plata pe suprafata, suma alocata fiind de 974,93 milioane de euro. Au mai fost aprobate cuantumurile pentru plata redistributiva: 5 euro/hectar pentru cei care detin intre 1 si 5 hectare, inclusiv, si 48,1053 euro/hectar pentru fermierii cu 5 si pana la 30 de hectare, inclusiv, iar suma alocata se ridica la 104,16 milioane de euro. Plata pentru inverzire a fost stabilita la 57,8245 euro/ha, cu o suma totala alocata de 570,95 milioane de euro, iar pentru schema dedicata tinerilor fermieri - 36,6119 euro/ha - respectiv fonduri de 20,54 milioane de euro.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
FNGCIMM a acordat garantii de peste 46 de miliarde de lei
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM a acordat peste 71.000 de garantii in valoare de 46,4 miliarde de lei, in perioada 2020 - 2023 prin Programul IMM Invest PLus, conform datelor prezentate de Dumitu Nancu, directorul general FNGCIMM si vicepresedintele Asociatiei Europene si Instit... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>