Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Decizie APIA: Platile ajung la fermieri doar daca depun cerere de plata

decizie-apia-platile-ajung-la-fermieri-doar-daca-depun-cerere-de-plata

APIA a luat o decizie de urgenta pentru platile de suprafata si cap de animal din acest an. Banii ajung in conturile producatorilor agricoli doar daca acestia depun cerere de plata.


Pentru a da sansa mai multor fermieri sa ceara banii pentru subventii, mai multe centre APIA au decis sa primeasca cereri si in weekend.
 
In acest sens, fermierii mai au timp pana pe 15 mai sa depuna cererea de plata pentru subventiile din campania 2023. De asemenea, nu se vor face penalizari de la data mentionata. Desi au ramas aproximativ doua saptamani pana la data limita de depunere, in unele judete fermierii nu s-au inghesuit sa-si ceara banii.
 
Multi dintre fermieri nu au respectat notificarile primite cu privire la zilele in care au fost planificati sa depuna cererile. O parte dintre centrele APIA au decis sa lucreze si in weekend, astfel fermierii trebuie sa se informeze daca centrul de care apartin a luat aceasta hotarare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Printre centrele care lucreaza si sambata si duminica, in perioada 6 - 13 mai, se numara APIA Bihor. Aceasta masura a fost luata in beneficiul fermierilor, pentru a putea depune cererile in termen.
 
"Am transmis Primariilor si Prefecturii Judetului Bihor adrese de informare privind stadiul depunerii cererilor de plata, prin care adresam primariilor rugamintea de a transmite cu celeritate adeverintele catre centrul judetean/centrele locale APIA Bihor, in modul stabilit cu responsabilii de UAT ai APIA CJ Bihor. 
 
Daca situatia o va impune, functionarii responsabili cu primirea cererilor vor avea program normal de lucru in intervalul 6-13 mai", a spus Ioan Sorin Roman, directorul APIA Bihor pentru Bihon.ro.
 
La APIA Centrul judetean Bihor au fost depuse doar 16.437 de cereri unice de plata in perioada 1 martie - 21 aprilie. 
 
Cererile de plata pot fi depuse si dupa data-limita, in termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucratoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul in conditiile in care cererea ar fi fost depusa la timp. 
 
Daca se depasesc 25 de zile calendaristice, cererea de ajutor sau de plata este considerata inadmisibila, ceea ce duce la pierderea sprijinului.
 
In ceea ce priveste modificarile la cererile de plata, acestea se depun fara penalitati de intarziere pana la data de 31 mai a anului in cauza. In plus, depunerea unei modificari dupa data-limita duce la o reducere de 1% pe zi lucratoare a sumelor pentru utilizarea efectiva a parcelelor agriole in cauza. Astfel, modificarile sunt admise doar pana la data-limita de depunere cu intarzierea cererilor de plata.
 
In cazuri exceptionale, fermierul nu va fi sanctionat pentru depunerea cu intarziere a cererii de plata, daca notifica in scris APIA despre acest fapt. La aceasta situatie trebuie aduse dovezi relevante care atesta aparitia evenimentelor neprevazute la art. 34 alin. (1) din HG nr. 1571/2022, in termen de 15 zile lucratoare de la data la care beneficiarul sau succesorul sau in drepturi este in masura sa transmita respectiva notificare.
 
De asemenea, cererile de plata nu mai sunt luate in considerare dupa ultimul termen de depunere a documentelor, cu penalitati. In cazurile de transfer de exploatatie se va anexa si copia formularului de transfer de exploatatie/schimbarea formei de organizare, in afara documentelor mentionate.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016