Despagubiri de seceta: Fermierii au primit doar 335 lei/hectar
Publicat la data de 20 Iun. 2023 in:
Subventii Fermierii din sectorul vegetal sustin ca despagubirile de seceta pentru culturile infiintate in primavara anului trecut sunt prea mici si vin prea tarziu.
De asemenea, fermierii se simt pacaliti de Ministerul Agriculturii, care promisese un cuantum de 1.000 de lei/hectar pentru culturile calamitate complet. Cu toate acestea, suma reala va fi doar o treime din cea promisa.
Desi Parlamentul adoptase o lege prin care sa majoreze bugetul alocat despagubirilor, Ministerul Agriculturii a refuzat banii.
"La Comisia de Agricultura, cand s-a scris bugetul anul trecut, am avut un amendament si am spus ca pentru despagubirile de seceta, suplimentam bugetul Ministerului Agriculturii cu 500 de milioane de lei. Bineinteles, toti colegii din comisie au votat pentru.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
La ora 23, cand au fost comisiile reunite de buget si finante, l-au trimis pe domnul secretar de stat de la Braila (Sorin Moise – n.r.). Ministerul Agriculturii, prin domnul secretar de stat, a spus nu, ne este suficient bugetul, nu vrem suplimentare cu 500 de milioane de lei.
Dupa aceea, cand au postat in dezbatere publica proiectul de ordonanta, au pus in plus cei 500 de milioane pe care nu ii au si, bineinteles, dupa discutia cu Ministerul de Finante, au ramas cu cele 300 de milioane de lei pentru culturile infiintate in primavara anului 2022. Asta este istoria neromantata a despagubirilor de seceta", a explicat Emil Dumitru, vicepresedintele Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor, pentru AgroTV.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>