Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii care raporteaza gresit numarul de animale risca sa ramana fara subventii

fermierii-care-raporteaza-gresit-numarul-de-animale-risca-sa-ramana-fara-subventii

Este vorba de un set de reguli impus de regulamentele europene tarilor membre, in acord cu noua politica agricola comuna.


APIA avertizeaza ca poate reduce sume importante din subventiile care li se cuvin crescatorilor de animale in cazul in care  declara gresit numarul de animale in cererea unica de plata, in anumite situatii acestia riscand sa ramana chiar fara intreaga subventie.
 
Reprezentantii APIA mai spun ca sanctiunile se aplica intregii sume care i se cuvine crescatorului de animale, suma retinuta din penalizari fiind atat din sprijinul cuplat, cat si din ajutorul national tranzitoriu.
 
Nu este vorba de o decizie pe care angajatii APIA au luat-o cu de la sine putere, ci de norme impuse de Comisia Europeana prin Regulamentul UE 640/2014, Regulamentul UE 1306/2013. In baza acestor documente in acord cu noua politica agricola comuna, autoritatile romane au adoptat Ordonanta 3/2015 privind stabilirea schemelor de plată acordate în agricultură în perioada 2015-2020, in care sunt stipulate si respectivele sanctiuni.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 Astfel, conform acestor reglementari, subventiile nu se vor acorda pentru un numar de animale mai mare decat cel indicat in cererea unica de plata, in timp ce sanctiunile efective se vor aplica in cazul fermierilor care declara in cerere un numar mai mare cu cel putin trei capete de animale decat cel pe care inspectorii de la APIA il vor identifica in gospodariile acestora.

Prin urmare, un fermier care va delara doua animale in plus fata de numarul de detinut in gospodarie nu va fi sanctionat, insa cel care va trece in cerere trei animale in plus, sau mai mult, va fi supus sanctiunilor.
 
Acestea vor fi aplicate in functie de procentul de animale declarate in plus, iar in cazul in care acest procent depaseste 20 la suta, fermierul respectiv nu va primi subventii pentru anul in cauza. In cazul in care procentul respectiv este mai mare de 50 la suta, pe langa faptul ca va fi taiat de la plata pentru anul respectiv, fermierul prins cu minciuna va fi sanctionat si suplimentar.
 
Singurii care vor putea scapa de aceste sanctiuni sunt fermierii care vor anunta ulterior birourile APIA ca le-au murit animalele dupa ce au depus cerea, cu conditia ca acest anunt sa fie facut pana le efectuarea controalelor in teritoriu. Termenul legal in care acestia sunt obligati sa anunte moartea unuia sau mai multor animale este de 10 zile de la data producerii evenimentului.

Sursa: Agroinfo.ro

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016