Publicat in: Subventii
Fermierii cu proiecte prin PNDR 2007-2020 vor primi in continuare fonduri europene
Asigurarea vine din partea ministrului Daniel Constantin, care a mai precizat ca aceste finantari vor veni, chiar daca termenul privind decontarea cheltuielilor nu a fost prelungit, asa dupa cum a solicitat Romania.
La finele saptamanii trecute, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a venit cu lamuririr suplimentare pentru fermierii care au in derulare proiecte prin PNDR 2007-2020, dupa ce autoritatile europene au respins solicitarea Romaniei privind prelungirea termenului de decontare a cheltuielilor.
 
Astfel, conform asigurarilor date de ministru, fermierii care au proiecte prin vechiul PNDR vor primi in continuare finantari din fonduri europene, la fel ca si pana acum. „Vreau sa informez clar ca toti fermierii care au inceput proiectele sau sunt in perioada de implementare vor primi fondurile ca si pana acum. In urma demersului, chiar daca nu vom reusi prelungirea cu 6 luni, fermierii pot deconta cheltuieli si dupa 31 decembrie 2015, numai ca, tehnic, ele vor fi decontate din programul 2014-2020. Este foarte important ca, in vederea implementarii cu succes a programelor cu fonduri europene, fermierii sa fie sprijiniti si informati corect”, a transmis Constantin.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ministrul doreste astfel sa infirme informatiile aparute dupa respingerea solicitarii Romaniei, conform carora tara noastra ar fi pierdut 400 de milioande de euro din fondurile de dezvoltare rurala, explicand ca acesti bani ar fi putut fi castigati in plus fata de sumele alocate initial, daca s-ar fi prelungit dermenul de decontare, nu ca s-au taiat din duma alocata pana in prezent.
 
„Romania a pornit un demers caruia i s-au alaturat 16 state membre pentru a prelungi cu 6 luni termenul pana la care putem deconta cheltuieli din PNDR 2007-2013. Motivul este ambitios: dorim sa avem un program national cu alocarea cea mai mare, 9,3 miliarde de euro, cu grad de absorbtie apropiat de 100%. Suntem astazi la 85%, adica cel mai mare grad de absorbtie la nivel national. Cred ca am reusit mult, dar vrem si mai mult!”, a mentionat Constantin.
 
Potrivit regulamentelor europene, proiectele de investitii realizate prin intermediul fondurilor europene alocate agriculturii romanesti in exercitiul financiar 2007-2013 mai pot fi implementate pana la finele acestui an, dupa regula n+2.
 
Platile totale efectuate pana in prezent din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007 — 2013 au depasit 7,6 miliarde de euro pentru proiecte de investitii si pentru decontarea platilor directe catre fermieri, iar Romania a ajuns la un grad de absorbtie a fondurilor europene acordate pentru agricultura si dezvoltare rurala de peste 85%.
 
Valoarea totala a PNDR 2007 — 2013 a fost de 9,32 miliarde de euro, din care 6,14 miliarde de euro au fost alocati proiectelor de investitii prin 12 masuri si trei scheme de stat, iar 3,18 miliarde de euro pentru plati directe prin patru masuri.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
MADR anunta schimbari. Nerespectarea conditiilor de munca ii lasa pe fermieri fara subventii
MADR anunta schimbari. Nerespectarea conditiilor de munca ii lasa pe fermieri fara subventii
Proiectul vizeaza conditionalitatea sociala. Acesta explica noile conditii pe care trebuie sa le...
AFIR: Sprijin de 50.000 euro pentru micii fermieri
AFIR: Sprijin de 50.000 euro pentru micii fermieri
Aceasta linie de finantare trebuia lansata la sfarsitul anului trecut. In prezent, nu se cunoaste...
Subventii 2025: Fermierii au de respectat o noua conditie
Subventii 2025: Fermierii au de respectat o noua conditie
In 2025, noua conditie introdusa este conditionalitatea sociala, un nou set de norme privind...

Ultima ora

Ghid util pentru intretinerea pompelor de lapte cu accesoriile aferente
Ghid util pentru intretinerea pompelor de lapte cu accesoriile aferente
Pentru a evita intreruperile in procesul de muls si pentru a prelungi durata de viata a...
Tipurile de sol: Ghidul complet pentru o gradina de succes
Tipurile de sol: Ghidul complet pentru o gradina de succes
Solul este o resursa naturala fundamentala pentru agricultura, avand mai multe functii...
APIA da startul platilor ANT
APIA da startul platilor ANT
In acest sens, fermele mici asteapta demararea platilor pentru ANT subventiile de baza pentru...
Ce implica mulsul turmelor mici, produse necesare si riscuri
Ce implica mulsul turmelor mici, produse necesare si riscuri
In randurile de mai jos veti vedea ce presupune procesul de mulgere, care sunt produsele necesare...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016