Fermierii pot obtine noi bani de la UE. Reducerea de emisii de metan, o prioritate
Publicat la data de 14 Ian. 2021 in:
Subventii Comisia Europeana a anuntat ca fermierii pot obtine noi bani de la UE, avand in vedere ca reducerea de emisii de metan reprezinta o prioritate pentru blocul comunitar.
In octombrie, ministrii Agriculturii din statele membre ale Uniunii Europene au ajuns la un acord, dupa lungi negocieri, asupra unei reforme a noii Politici Agricole Comune (PAC), destinata sa tina cont mai mult de provocarile climatice asupra mediului inconjurator. In centrul discutiilor a figurat sistemul "eco-schemelor", propuse de Comisia Europeana pentru a "inverzi" agricultura europeana prin remunerarea serviciilor facute mediului inconjurator de catre fermieri.
Contributia sectorului agriculturii la emisiile de gaze cu efect de sera din UE este de aproximativ 10%, iar obiectivul blocului comunitar il reprezinta zero emisii pana in 2050.
Politica agricola va absorbi 387 miliarde de euro din viitorul buget UE, pentru perioada 2021-2027, cheltuielile in agricultura fiind impartite intre platile directe pentru fermieri si alte masuri de sprijin pentru dezvoltarea rurala.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
Negociatorii UE dezbat intens daca sa cheltuiasca 20% sau 30% din platile pentru fermieri pe programe de protejare a mediului. Joi, Comisia Europeana a anuntat ce ar putea include "eco-schemele".
Printre sugestiile Executivului comunitar se afla agricultura ecologica, folosirea aditivilor pentru furaje pentru a reduce nivelul de metan - un gaz de sera puternic - emanat de animale si stocarea carbonului in sol.
Asociatia fermierilor europeni Copa Cogeca a salutat sugestiile, dar a avertizat ca "trebuie mentinut caracterul voluntar pentru fermieri al acestor potentiale practici, propuse de Comisia Europeana".
Sugestia Executivului comunitar de a-i plati pe fermieri pentru imbunatatirea "conditiilor in care traiesc animalele va ajunge sa fie perceputa ca o subventie ascunsa pentru sectorul cresterii animalelor, intens poluator", a afirmat Celia Nyssens.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>