Fermierii primesc aproape 100 de euro/ha drept plata pe suprafata
Publicat la data de 01 Oct. 2020 in:
Subventii Fermierii primesc in 2020 aproape 100 de euro/ha drept plata pe suprafata prin schema instituita in acest sens.
"In sedinta de Guvern din data de 1 octombrie 2020 a fost adoptata Hotararea privind stabilirea pentru anul 2020 a cuantumului per hectar al platii unice pe suprafata, al platii redistributive si a intervalelor de suprafata pentru care se acorda aceasta, al platii pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu, al platii pentru tinerii fermieri si a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru masura din sectorul zootehnic, speciile ovine si caprine", informeaza Ministerul Agriculturii.
Astfel, au mai fost aprobate cuantumurile pentru plata redistributiva: 5 euro/hectar pentru cei care detin intre 1 si 5 hectare, inclusiv si 48,1053 euro/hectar pentru fermierii cu 5 si pana la 30 de hectare, inclusiv. Plata pentru inverzire a fost stabilita la 57,8245 euro/ha, iar cea cea pentru tinerii fermieri (36,6119 euro/ha).
De asemenea, prin actul normativ se aproba plafonul aferent platii directe pentru schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine este de 71,3 milioane de euro. Cuantumurile unitare se calculeaza de catre APIA, prin raportarea plafoanelor la efectivul de animale eligibile, dupa caz. Cuantumul estimat este de 17,9 euro cap ovina/caprina.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
Potrivit MADR, de aceste forme de sprijin vor beneficia peste 800.000 fermieri.
Incepand cu data de 16 octombrie 2020, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura poate acorda plati in avans in cadrul schemelor de plati directe din sectorul vegetal si zootehnic intr-un procent de maximum 70%, avans care poate fi achitat dupa finalizarea controalelor administrative, cu conditia sa nu fie periclitata buna gestiune financiara si indeplinirea cerintei referitoare la un nivel de asigurare suficient.
Sumele necesare pentru aplicarea platilor directe in sectorul vegetal si a schemei de sprijin cuplat pentru masura din sectorul zootehnic, speciile ovine si caprine ca forme de sprijin financiar aferente Fondului European de Garantare Agricola se asigura din bugetul aprobat MADR pentru anii 2020 si 2021.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>