Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Fermierii si-au primit rentele viagere aferente anului trecut
Renta viagera agricola reprezinta suma de bani platita rentierului agricol care instraineaza sau arendeaza terenurile agricole extravilane aflate in proprietatea sa, ori incheie acord cu investitorul.
Astfel, in timp ce atentia fermierilor este atintita asupra agentiei, in asteptarea platii avansurilor la subventiile pe suprafata, APIA a anuntat zilele acestea ca a finalizat plata rentei viagere aferente anului 2014, pentru diferenta de 45.458 de beneficiari care au optat pentru plata prin mandat postal.
Suma totala platita este de 47,728 milioane lei, cu sursa de finantare de la bugetul national. APIA a platit, in perioada iunie - septembrie 2015, suma de 17,813 milioane lei pentru un numar de 15.809 rentieri care au optat pentru plata prin virament bancar.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Lucrarea & 39;Criptomonede Ghid practic pentru incepatori& 39; nu lasa nicio intrebare fara raspuns Te invitam sa o parcurgi chiar acum si sa devii fara nicio exagerare expert in bitcoin si in alte monede virtuale Este primul pas spre o investitie inspirata Iata 2 motive esentiale pentru care trebuie sa parcurgi lucrarea & 39;Criptomonede...
valabila 48h
Renta viagera agricola reprezinta suma de bani platita rentierului agricol care instraineaza sau arendeaza terenurile agricole extravilane aflate in proprietatea sa, ori incheie acord cu investitorul si se aplica persoanelor care au solicitat obţinerea calitatii de rentier pana la data de 31 decembrie 2009 inclusiv.
In cazul arendarii, renta viagera agricola se plateste daca terenul ce face obiectul rentei este arendat continuu, intreg anul calendaristic. In cazul in care contractul de arendare inceteaza, renta viagera agricola se va plati in anul urmator doar daca rentierul incheie, in maximum 30 de zile de la incetare, un nou contract, considerandu-se astfel continuitate in arendare.
Cuantumul rentei viagere agricole reprezinta echivalentul in lei a 100 de euro pe an pentru fiecare hectar de teren extravilan instrainat, pentru care s-a incheiat acord cu investitorul, si echivalentul a 50 de euro pe an pentru fiecare hectar de teren extravilan arendat.
Pentru suprafetele mai mici de un hectar, suma platita va fi proportionala cu suprafata instrainata sau arendata, respectiv pentru care s-a incheiat acord cu investitorul. Renta viagera se plateste intr-o singura rata anuala, pana la data de 30 noiembrie a anului urmator celui pentru care aceasta este datorata.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » Rabla pentru tractoare: Explicatii si realitatea din teren
- » Subventii 2025: Fermierii au de respectat o noua conditie
- » Autoritatile anunta situatia subventiilor din 2024 si posibilele majorari pe termen lung
- » Rabla pentru tractoare. Cand pornesc inscrierile
- » Primele subventii APIA pe 2025. Crescatorii de animale pot depune cererile de plata