Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Fonduri europene pentru tinerii fermieri care vor sa infiinteze livezi
Ministerul Agriculturii anunta ca fondurile pot fi accesate prin doua masuri din noul PNDR, respectiv Masura 121 - modernizarea exploatatiilor agricole si Masura 112- tinerii fermieri.
Banii se vor acorda in doua transe, prima, in valoare de 75%, se va da la inceputul proiectului, iar cea de-a doua in maxim trei ani de la decizia de finantare. Fermierul trebuie sa aiba domiciliul stabil in localitatea in care se afla exploatatia, trebuie sa prezinte un plan de afaceri, sa devina fermier activ si sa nu aiba un alt serviciu in acelasi timp.
Tanarul fermier trebuie sa mai demonstreze inaintea de a primi a doua transa ca a imbunatatit performanţele exploatariei agricole si ca valoarea productiei vandute este in procentaj de minim 20% din valoarea primei transe.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Prin PNDR 2014 - 2020, Romania are alocata o suma totala de 9,363 miliarde de euro, din care 8,015 miliarde de euro vin din fonduri europene, iar 1,347 de miliarde sunt de la bugetul de stat.
Potrivit Ministerului Agriculturii, documentele de obtinere a fondurilor europene pentru pomicultura, se refera la urmatoarele cheltuielili eligibile:
a) Reconversia plantatiilor existente, inclusiv costurile pentru defrisare, materiale de plantare, sisteme de sustinere, pregatirea solului, lucrari de plantare, plase antigrindina si drumuri de exploatare.
b) Infiintarea de plantatii pomicole, inclusiv costurile pentru materiale de plantare, sisteme de sustinere, pregatirea solului, lucrari de plantare, plase antigrindina si drumuri de exploatare.
c) Infiintarea de plantatii cu material saditor si portaltoi, 6 inclusiv costurile pentru materiale de plantare, sisteme de sustinere, pregatirea solului, lucrari de plantare, plase antigrindina si drumuri de exploatare.
d) Constructia, modernizarea si dotarea spatiilor de depozitare si a unitatilor procesare la nivelul exploatatiei.
e) Achizitionarea, inclusiv prin leasing, de masini/utilaje si echipamente noi, in limita valorii de piata a bunului respectiv;
f) Achizitionarea, inclusiv prin leasing, de mijloace de transport compacte, frigorifice, inclusiv remorci si semiremorci specilizate in scopul comercializarii produselor in cadrul lanturilor scurte;
g) Amenajarea, constructia si dotarea spatiilor de desfacere din cadrul exploatatiei.
h) Investitii care vizeaza imbunatatirea performantelor de mediu ale exploatatiilor pomicole (cresterea eficientei energetice a cladirilor, modernizarea si infiintarea sistemelor de irigatii la nivelul exploatatiilor, achizitionarea de instalatii de producere si utilizare a energiei regenerabile la nivelul exploatatiei). i) Achizitionarea sau dezvoltarea de software si achizitionarea de brevete, licente, drepturi de autor, marci.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.75 din 2 voturiUltima ora
- » Subventii 2025: Fermierii au de respectat o noua conditie
- » Autoritatile anunta situatia subventiilor din 2024 si posibilele majorari pe termen lung
- » Rabla pentru tractoare. Cand pornesc inscrierile
- » Primele subventii APIA pe 2025. Crescatorii de animale pot depune cererile de plata
- » Plata subventiilor. Ce sume primesc fermierii