Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fondurile AFIR pentru sistemele de irigatii, epuizate

fondurile-afir-pentru-sistemele-de-irigatii-epuizate

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a anuntat ca au fost epuizate complet fondurile alocate special pentru sistemele de irigatii.


”In sesiunea deschisa in 6 februarie, AFIR a primit online 306 cereri de finantare in valoare totala de 300.609.581 de euro. Alocarea financiara aferenta acestei sesiuni a fost de 200 milioane de euro, iar plafonul de primire a solicitarilor de finantare de 300 milioane de euro”, arata un comunicat al AFIR.
 
Fondurile pentru acest tip de investitii sunt alocate prin submasura 4.3 „Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice”, componenta infrastructura de irigatii, din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).
 
„Intr-un interval de aproximativ sapte luni, AFIR a primit solicitari de finantare de peste 300 de milioane de euro pentru realizarea investitiilor in infrastructura secundara de irigatii. Mi-as fi dorit sa avem o anvelopa financiara mai mare pentru acest sector extrem de important – irigatiile. Am trecut de la o alocare de aproximativ 150 de milioane de euro in exercitiul financiar 2007 – 2013, la o alocare totala de 440,98 de milioane de euro in aceasta programare si sper ca in exercitiul viitor 2021 – 2027, sa fim in masura sa majoram aceasta suma. Interesul crescut al Organizatiilor Utilizatorilor de Apa pentru Irigat (OUAI) se datoreaza mai multor masuri administrative pe care le-am aplicat impreuna cu partenerii nostri institutionali. Una dintre masuri a fost extinderea suprafetei vizata pentru aceste tipuri de investitii de la 628.000 hectare la peste 1.800.000 hectare” a precizat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Sprijinul acordat prin submasura 4.3, componenta infrastructura de irigatii este 100% nerambursabil si se ridica la maximum 1 milion de euro/ proiect. Finantarea nerambursabila se acorda pentru modernizarea infrastructurii secundare de irigatii, a cladirilor aferente statiilor de pompare de punere sub presiune, precum si racordarea statiilor la utilitati, constructia si modernizarea bazinelor de colectare si stocare a apei de irigat.
 
”O alta masura importanta, solicitata de mult timp de beneficiarii nostri, a fost sa permitem ca, in limita a 30% din valoarea proiectului, sa poata fi achizitionate echipamente de irigat, prevedere care a fost aplicata in aceasta sesiune. Subliniez rolul important pe care l-au avut intalnirile de lucru organizate inainte de lansarea sesiunii de depunere a cererilor de finantare, precum si experienta dobandita anterior de catre OUAI-uri si de federatiile acestora, astfel incat am putut sa avem un feed-back real din partea celor care investesc in infrastructura secundara de irigatii din tara noastra” a mentionat Adrian Chesnoiu, directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, conform News.ro. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016