Fondurile AFIR pentru sistemele de irigatii, epuizate
Publicat la data de 09 Sep. 2019 in:
Subventii Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a anuntat ca au fost epuizate complet fondurile alocate special pentru sistemele de irigatii.
”In sesiunea deschisa in 6 februarie, AFIR a primit online 306 cereri de finantare in valoare totala de 300.609.581 de euro. Alocarea financiara aferenta acestei sesiuni a fost de 200 milioane de euro, iar plafonul de primire a solicitarilor de finantare de 300 milioane de euro”, arata un comunicat al AFIR.
Fondurile pentru acest tip de investitii sunt alocate prin submasura 4.3 „Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice”, componenta infrastructura de irigatii, din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).
„Intr-un interval de aproximativ sapte luni, AFIR a primit solicitari de finantare de peste 300 de milioane de euro pentru realizarea investitiilor in infrastructura secundara de irigatii. Mi-as fi dorit sa avem o anvelopa financiara mai mare pentru acest sector extrem de important – irigatiile. Am trecut de la o alocare de aproximativ 150 de milioane de euro in exercitiul financiar 2007 – 2013, la o alocare totala de 440,98 de milioane de euro in aceasta programare si sper ca in exercitiul viitor 2021 – 2027, sa fim in masura sa majoram aceasta suma. Interesul crescut al Organizatiilor Utilizatorilor de Apa pentru Irigat (OUAI) se datoreaza mai multor masuri administrative pe care le-am aplicat impreuna cu partenerii nostri institutionali. Una dintre masuri a fost extinderea suprafetei vizata pentru aceste tipuri de investitii de la 628.000 hectare la peste 1.800.000 hectare” a precizat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
Sprijinul acordat prin submasura 4.3, componenta infrastructura de irigatii este 100% nerambursabil si se ridica la maximum 1 milion de euro/ proiect. Finantarea nerambursabila se acorda pentru modernizarea infrastructurii secundare de irigatii, a cladirilor aferente statiilor de pompare de punere sub presiune, precum si racordarea statiilor la utilitati, constructia si modernizarea bazinelor de colectare si stocare a apei de irigat.
”O alta masura importanta, solicitata de mult timp de beneficiarii nostri, a fost sa permitem ca, in limita a 30% din valoarea proiectului, sa poata fi achizitionate echipamente de irigat, prevedere care a fost aplicata in aceasta sesiune. Subliniez rolul important pe care l-au avut intalnirile de lucru organizate inainte de lansarea sesiunii de depunere a cererilor de finantare, precum si experienta dobandita anterior de catre OUAI-uri si de federatiile acestora, astfel incat am putut sa avem un feed-back real din partea celor care investesc in infrastructura secundara de irigatii din tara noastra” a mentionat Adrian Chesnoiu, directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, conform News.ro.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>