Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul a aprobat banii fermierilor. Incepe virarea subventiei la motorina

guvernul-a-aprobat-banii-fermierilor-incepe-virarea-subventiei-la-motorina

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura poate incepe plata pentru subventia la motorina cu sumele aferente primului trimestru din acest an. In demararea acestei masuri era nevoie de adoptarea actului normtiv de Guvern.


Aceasta schema de plata va intra in conturile fermierilor pentru trimestrul I din anul curent. Prin Ordinul adoptat sunt in vigoare cantitatile de mototrina aferente perioadei 1 ianuarie 2022 - 31 martie 2022 determinate la plata. Acestea nu sunt decontate de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, ci beneficiaza de de ajutor acordat sub forma de rambursare.
 
Valoarea totala a ajutorului de stat este de 101.995.600,00 lei, avand o cantitate totala de motorina de 62.541.423,201 litri. 
 
APIA poate incepe sa achite subventia la motorina pe primele luni ale acestui an, urmand ca sumele sa fie progresive si pentru restul trimestrelor. Beneficiarii acestei masuri sunt fermierii care au depus cererile de rambursare a cantitatii de motorina pentru T1 din 2022, in  intervalul 1 ianuraie - 31 martie 2022.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Sprijinul se acorda sub forma de rambursare ca diferenta dintre rata accizei reduse si rata accizei standard. Valoarea unitara este de 1,630 lei/litru, in conformitate cu HG nr. 146/2022.
 
Suma alocata pentru anul curent este de 337.000.000 lei, asigurandu-se de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. 
 
Incepand cu luna iulie, fermierii pot depune cererile de rambursare la APIA pentru Trimestrul II, platile vor fi livrate in conturi.



 

Mai jos puteti citi integral Ordinul pentru aprobarea cantitatilor de motorina aferente perioadei 1 ianuarie 2022 — 31 martie 2022 determinate la plata si nedecontate de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, ce beneficiaza de ajutor de stat acordat sub forma de rambursare.
 
ORDIN - pentru aprobarea cantitatilor de motorina aferente perioadei 1 ianuarie 2022 — 31 martie 2022 determinate la plata si nedecontate de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, ce beneficiaza de ajutor de stat acordat sub forma de rambursare.
 
Avand in vedere Referatul de aprobare nr. 238.346/2022 al Directiei generale politici agricole, precum si prevederile art. 9 alin. (3) si (5) si art. 10 din Hotararea Guvernului nr. 1.174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul art. 9 alin. (5) din Hotararea Guvernului nr. 30/2017 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, precum si pentru modificarea art. 6 alin. (6) din Hotararea Guvernului nr. 1.186/2014 privind organizarea si functionarea Autoritatii pentru Administrarea Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor, cu modificarile si completarile ulterioare, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, interimar, emite prezentul ordin.
 
Art. 1. — Se aproba cantitatile de motorina determinate la plata si nedecontate de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, aferente perioadei 1 ianuarie 2022— 31 martie 2022, ce beneficiaza de ajutor de stat acordat sub forma de rambursare.
 
Art. 2. — Cantitatile totale de motorina prevazute la art. 1 sunt de 62.541.423,201 litri, valoarea totala a ajutorului de stat aferent este de 101.995.600,00 lei si sunt cuprinse in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
 
Art. 3. — Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016