Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul a modificat conditiile de eligibilitate pentru obtinerea subventiilor

guvernul-a-modificat-conditiile-de-eligibilitate-pentru-obtinerea-subventiilor

Decizia a fost luata in scopul facilitarii accesului fermierilor la plati, fiind relaxate in acest sens anumite conditii de eligibilitate.


In ultima sedinta de Guvern au fost modificate doua acte normative care reglementeaza accesul fermierilor la subventii, fiind simplificate cateva dintre conditiile de eligibilitate pe care acestia trebuie sa le indeplineasca pentru a beneficia de plati.
 
Concret, este vorba despre modificarea si completarea OUG nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plati care se aplica in agricultura in perioada 2015-2020 si despre modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societatile agricole si alte forme de asociere in agricultura.
 
Prin modificarile aduse, creste gradul de claritate si informare corecta a fermierilor privind cuantumul platilor directe calculate conform art. 12 din Regulamentul nr. 639/2014 si este simplificat numarul de formulare pe care fermierul trebuie sa le prezinte la APIA pentru dovedirea calitatii de fermier activ.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pentru reducerea ratei de eroare in ceea ce priveste localizarea parcelelor, declararea  suprafetelor utilizate se face la momentul digitizarii terenului in aplicatia GIS pusa la dispozitie de catre APIA, in cadrul blocului fizic, iar detalierea pe culturi, structura de culturi si parcele se realizeaza in cererea unica prin completarea declaratiei  pe suprafata.
 
In cazul in care beneficiarul platilor este forma asociativa de proprietate asupra terenurilor cu vegetatie forestiera, pasunilor si fanetelor, obsti de mosneni in devalmasie, obsti razesesti nedivizate, composesorate, obsti de cumparare, paduri graniceresti, paduri urbariale, cooperative, alte comunitati si forme asociative cu diferite denumiri, mentionate in Legea nr. 1/2000 sau membrii acesteia, se creeaza posibilitatea de a depune copia titlului de proprietate asupra terenurilor apartinand formei asociative sau a altor acte cu forta juridica egala doveditoare ale dreptului de proprietate.
 
Pentru accesarea schemelor de sprijin cuplat de catre marea majoritate a fermierilor care cultiva legume in spatii protejate, in cazul serelor si solariilor, suprafata minima a parcelei a fost redusa de la 0,1 ha la 0,03 ha.
 
In cazul schemei pentru micii fermieri, se creeaza cadrul legal pentru a se oferi acestora posibilitatea sa opteze pentru ramanerea in schema, chiar daca valoarea cuantumului depaseste 1250 euro.
 
De asemenea, beneficiarii care decid sa se retraga din schema pentru micii fermieri in ceea ce priveste un an ulterior anului 2015, trebuie sa informeze autoritatea competenta cu privire la retragerea lor in conformitate cu modalitatile stabilite de statele membre.
 
Se exclude de la plata doar schema/ schemele pentru care a fost constatata crearea de conditii artificiale, fara a afecta celelalte scheme de sprijin solicitate prin cerere unica de plata.
 
Fermierii care detin parcele agricole cu o suprafata de pana la 0,1 ha nesolicitate la plata pot sa nu le declare, cu conditia ca suprafata insumata a acestor parcele sa nu depaşeasca un hectar.
 
Sunt actualizate definitiile transferului unei exploatatii, culturilor permanente si zonelor cu strat vegetal  (ex.: prin transferul de exploatatie din sectorul zootehnic se intelege transferul unei/unor exploatatii cu cod ANSVSA).
 
In ceea ce priveste raportarea la legislatia europeana, prin Ordonanta aprobata recent se creaza cadrul legal in vederea implementarii rapide a prevederilor unui potential act legislativ al Parlamentului European si al Consiliului Uniunii Europene, prin care procentajul de 5% referitor la zonele de interes ecologic ar creste la 7%.
 
De asemenea, se creeaza cadrul legal necesar implementarii alin. (6) al art.53 a Regulamentului nr. 639/2014, care prevede ca „Autoritatea competenta a statului membru care intentioneaza sa ia o decizie de a transfera fonduri intre masurile de sprijin informeaza fermierii cu privire la un posibil transfer inainte de data de deschidere a perioadei de depunere a cererilor.”

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.1 din 55 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016