Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Interes sporit al fermierilor pentru subventiile privind achizitia de berbecuti , juninci si familii de albine

interes-sporit-al-fermierilor-pentru-subventiile-privind-achizitia-de-berbecuti-juninci-si-familii-de-albine

Cererea a fost una extrem de mare, depasind cu 10,7 milioane de de lei fondurile alocate anul acesta de MADR.


 Schema de minimis privind subventionarea achizitiei de juninci, berbecuti si familii de albine cu 50 la suta a avut succes in randul fermierilor, in conditiile in care solicitarile au fost cu 10,7 milioane de lei mai mari decat fondurile alocate, conform datelor furnizate la jumatatea acestei saptamani de ministrul Agriculturii.
 
Potrivit unei hotarari aprobate de guvern in luna octombrie, producatorii agricoli pot primi pana la 15.000 de euro pe beneficiar, fonduri pentru achizitionarea de berbeci din rase specializate, cel mult 2.500 lei pe cap si maximum 5.000 lei cap pentru juninci.
 „Masura de minimis pe care am lansat-o in 2014 s-a bucurat de un succes extraordinar. Numai la bovine avem solicitari pentru 1.740 de capete care se vor achizitiona prin ajutorul de minimis, cu o valoare de 8,7 milioane lei, mult peste bugetul avut. Mai pregatim la inceputul anului 2015 o astfel de masura, care este importanta pentru ca se refera la cei care au intre 3 si 10 capete. Noi vrem ca pe acesti fermieri sa-i pregatim pentru anul 2015, sa-i stimulam sa-si cumpere animale mai multe, astfel incat sa fie eligibili si prin PNDR, dar si pentru un sprijin suplimentar cuplat pe care il introducem”, a precizat in acest sens  Daniel Constantin.
 
Desi masura privind achizitia de berbecuti si juninci pentru imbunatatirea materialului genetic cu o subventie de 50% din partea MADR s-a inchis pe 10 noiembrie, ministrul ii asigura pe fermieri ca va incerca sa deschida o masura similara si anul viitor, pentru ca este de succes si de impact.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„La berbecuti avem 5.239 de capete, cu o valoare de 12,6 milioane de lei, iar pentru toate cele trei forme de sprijin, respectiv albine, berbeci si juninci am avut solicitari de 21 de milioane de lei, mai mari cu 10,7 milioane de lei decat sumele disponibile. Vom cauta resurse sa suplimentam, sa venim cu o hotarare de guvern, astfel incat toti cei care au depus sa beneficieze de sumele respective. Nu este o promisiune, dar incercam chiar in bugetul anului 2014”, a spus seful MADR.
 
Acesta a precizat ca in 2015 crescatorii de vaci pentru carne vor avea subventii de patru ori mai mari, iar cei cu vaci de lapte de doua ori mai mari fata de anul 2014.
 
„Vom avea in 2015 un sprijin, pe langa plata pe cap de animal, un sprijin mult mare pentru crescatorii de vaci de carne. Anul acesta vor avea 435 de lei pe animal, iar la anul 435 de lei plus 300 de euro pe cap, dar numai fermierii care detin peste 10 capete. De aceea le dam posibilitatea anul acesta sa-si cumpere animale cu un sprijin nerambursabil de 50% ca sa depaseasca aceasta limita, opt sau 10 capete, sa devina eligibili la anul fara niciun fel de problema”, a mai adaugat ministrul Agriculturii.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016