Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Lista completa a platilor directe de care beneficiaza agricultorii
Este vorba de sapte masuri, fiecare din ele reprezentand un sprijin directionat pentru producatorii agricoli.
Conform acestuia, fiecare masura in parte, va reprezenta un sprijin directionat pentru producatorii agricoli din Romania, respectand principalele directii trasate pana in 2020, mai precis comasarea prin asociere, cresterea nivelului de integrare si randamentul productiei – echilibrarea productiei.
Plata unica pe suprafata, cunoscuta ca SAPS, se va mentine pana in 2020 in aceeasi forma, adica se va acorda pentru fiecare hectar in parte. Din 2020, insa, aceasta plata se va face la nivel de ferma, nu pentru fiecare unitate de suprafata separat, acesta fiind un motiv esential pentru ca, in perioada 2018-2020, autoritatile de finalizeze Cadastrul Agricol.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Ajutorul National Tranzitoriu (ANT) a fost la un pas de a fi scos, insa Romania a reusit sa convinga Comisia Europeana ca acest sprijin este unul important pentru fermieri. Asa se face ca, in continuare, agricultorii si crescatorii de animale vor primi o suma si de la bugetul de stat, urmand ca valoarea acesteia sa scada pana in 2020, pe masura ce va fi crescut nivelul SAPS.
Plata redistributiva este introdusa in noul exercitiu financiar ca un stimul pentru asociere, pentru comasarea terenurilor. Astfel, fermierii care au sub 5 hectare vor primi cate 5 euro pentru fiecare unitate de suprafata, in timp ce agricultorii care exploteaza intre 5 si 30 de hectare, vor primi cate 45 euro/hectar. In acest fel, autoritatile romane sunt convinse ca se va ajunge la o asociere intre fermierii care lucreaza suprafete vecine sau fermierii mici vor ceda expoatatia catre agricultorii sau asociatiile din zona.
Greening – plata pentru practicile agricole benefice pentru mediu este o plata nou introdusa pentru a imbina productia in agricultura cu protectia mediului. Este o conditionalitate prin care, toti fermierii care de pasesc o anumita suprafata – cei care au intre 10 si 30 de hectare va trebui sa aplice, obligatoriu, o cultura diversificata de doua culturi, iar cei care au peste 30 hectare, o cultura diversificata de 3 culturi. In acelasi timp, cei care depasesc 15 hectare vor trebui sa asigure o suprafata de cel putin 5% care sa fie mentinuta cu zone de interes ecologic: arboret, margini de santuri sau culturi proteice (mazare, soia, etc.). Fermierii au la dispozitie doi ani de zile pentru a se pune la punct cu privire la aceste eco-conditii, timp in care nu vor fi penalizati daca nu respecta pachetul de inverzire. Din 2018, cei care nu respecta aceste cerinte nu vor mai fi eligibili pentru a incasa subventia agricola pe suprafata.
Plata pentru tinerii fermieri este un sprijin complementar Masurii pentru instalarea tinerilor fermieri din PNDR. Tinerii de pana in 40 de ani vor beneficia de o plata suplimentara in Pilonul I pentru primele 60 de hectare.
Sprijinul cuplat de productie a fost activat pentru toate sectoarele agricole aflate in regres in ultimii ani, pierzand atat din cantitate, cat si din calitatea productiei. Exista plati atat pentru anumite culturi cat si pentru anumite ramuri din zootehnie. Acest sprijin este conditionat de un randamentul productiei, iar, in plus, pe partea de zootehnie, toate animalele trebuie sa fie inregistrate in registrul raselor – toate animalele trebuie sa aiba o provenienta genetica de calitate. In acelasi timp, se platesc doar la acele suprafete si efective care se afla intre anumite praguri de dimensiune economica – aceleasi ca in PNDR.
Plata simplificata pentru micii fermieri. Un fermier care primeste, cumulat, pe toate schemele de plata, pana in 1.250 de euro, nu va mai trebui sa se supuna conditiilor din pachetul de inverzire, nici celorlalte obligativitati, precum cele legate de fermierul activ sau controalele agentiei de plati. Un mic fermier care activeaza un an in aceasta schema poate sa decida daca isi cedeaza exploatatia vecinului pentru comasare, primind 120% din subventia pe care ar fi primit-o daca ar fi continuat exploatarea acelei suprafete.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » APIA: Luna octombrie va fi una foarte importanta pentru fermierii romani
- » Plati APIA: Fermierii vor primi subventiile pe hectar si animale
- » Ministrul Agriculturii vine cu o promisiune. Banii vor intra in cont pana in 15 octombrie
- » CE propune un sprijin de 120 milioane de euro
- » Fonduri europene. Finantare pentru tinerii fermieri
Idei de afaceri in agricultura