Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Subventii

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a confirmat ca bugetul pentru ajutorul destinat cresterii animalelor in 2022 a fost pregatit!
"Suma alocata ajutorului de stat pentru anul 2022 este de maximum 96.000 mii lei credite de angajament, din care 41.664 mii lei pentru speciile taurine, bubaline, porcine si ecvine si 54.336 mii lei pentru speciile ovine si caprine, respectiv 72.771 mii lei credite bugetare, din care 31.583 mii lei pentru speciile taurine, bubaline, porcine si ecvine si 41.188 mii lei pentru speciile ovine si caprine, si se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru anul 2022", se mentioneaza in document.
Prin prezentul proiect se stabileste valoarea totala maxima a ajutorului de stat aprobat pentru perioada 2015 - 2022 necesara acoperirii costurilor administrative aferente intocmirii si mentinerii registrului genealogic, precum si a costurilor aferente testelor pentru determinarea calitatii genetice sau a randamentului genetic al septelului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Repartizarea sumelor, pe specii, se realizeaza proportional cu sumele solicitate prin cererile initiale anuale.
Schema de ajutor de stat are perioada de aplicare pana in data de 31 decembrie 2022.
"Ajutoarele sunt furnizate sub forma de servicii subventionate intreprinderilor individuale si familiale, persoanelor fizice autorizate, persoanelor fizice care detin certificat de producator/atestat de producator, dupa caz, precum si persoanelor juridice care isi desfasoara activitatea in domeniul cresterii animalelor". conform proiectului.
Intensitatea ajutorului de stat este de pana la 100% din costurile administrative aferente intocmirii si mentinerii registrelor genealogice, respectiv de pana la 70% din costurile aferente testelor efectuate de terti sau in numele unor terti pentru determinarea calitatii genetice sau a randamentului genetic al septelului.
Potrivit proiectului, solicitantii ajutorului de stat sunt asociatii sau organizatii de crescatori de animale care presteaza serviciile mentionate anterior, acreditate de catre Agentia Nationala pentru Zootehnie (ANZ).

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 3.75 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News