Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: Credite "de 5 ori subventia" pentru fermieri

madr-credite-de-5-ori-subventia-pentru-fermieri

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale creste valoarea creditelor pe care fermierii le pot accesa in conditii avantajoase, in baza adeverintelor de la APIA.


In baza OUG 43/2013, Fondul de Garantare a Creditului Rural poate acorda garantii in favoarea instituriilor finantatoare cu care are incheiate Conventii de lucru. Acestea se pot intocmi pentru garantarea creditelor fermierilor a caror valoare se ridica la "DE 5 ORI SUBVENTIA".
 
„In urma discutiilor cu fermierii si a consultarilor cu reprezentantii mediului bancar, am majorat valoarea creditelor garantate de stat  pe care fermierii le pot solicita in baza adeverintelor eliberate de APIA. 
 
Astfel, «Programul de 3 ori subventia» devine «Programul de 5 ori subventi», ceea ce inseamna ca fermierii pot solicita acum credite echivalente cu valoarea subventiei cuvenite pe 5 ani. Acest instrument ofera fermierilor capitalul de lucru atat de necesar, la o dobanda foarte buna, dar si predictibilitatea de care au nevoie pentru a-si dezvolta afacerea, in conditiile in care plafonul de alocare este garantat de catre Ministerul Agriculturii prin Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR). 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
FGCR are deja incheiate Conventii de lucru, pentru garantarea creditelor „DE 5 ORI SUBVENTIA” cu sapte institutii finantatoare, iar cu alte trei institutii finantatoare conventiile sunt in curs de semnare”, a declarat ministrul Florin Barbu.
 
In ceea ce priveste creditele, acestea se acorda pentru finantarea activitatii curente in agricultura, atat in sectorul vegetal, cat si in sectorul zootehnic. 
 
Incepand cu 2019, pentru garantiile acordate in baza OUG 43/2013, comisionul de garantare a scazut la 1,6% pe an pentru toate categoriile de beneficiari, indiferent de tipul acestora.
 
Reprezentantii MADR mentioneaza ca in cazul creditelor DE 5 ORI SUBVENTIA, FGCR garanteaza urmatoarele:
 
- pana la 80 % din valoarea creditelor noi acordate:
 
*beneficiarilor care nu au in derulare o finantare pe baza adeverintei eliberate de APIA si nici nu au incasat avans in baza acesteia si care nu pot depasi de 5 ori procentul maxim admis din valoarea adeverintei;
 
*beneficiarilor care nu au in derulare o finantare pe baza adeverintei eliberate de APIA si care au incasat avans/plata integrala ce nu pot depasi de 4 ori procentul maxim admis din valoarea adeverintei; aceasta prevedere se aplica pana la eliberarea de catre APIA a adeverintelor aferente anului agricol urmator;
 
- pana la 80 % din suma cu care se majoreaza valoarea creditului acordat fara garantie FGCR, in cazul creditelor acordate anterior solicitarii de garantare, pe baza adeverintelor eliberate de APIA, pentru care institutia finantatoare a aprobat majorarea valorii pana la concurenta valorii de maxim 5 ori procentul maxim admis din valoarea adeverintei eliberate de APIA si pentru care beneficiarul nu a incasat avans.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016