Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: Cultivatorii de cimbru, ajutor de 3.400 de euro per hectar

madr-cultivatorii-de-cimbru-ajutor-de-3400-de-euro-per-hectar

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) anunta ca un ajutor de 3.400 de euro per hectar ar urma sa fie acordat pentru cei care sunt cultivatori de cimbru.


De asemenea, vor fi sprijiniti si cei care cultiva fenicul, cu 200 euro/ha, mustar - 150 euro/ha si coriandru - 100 euro/ha. In cazul culturilor de cimbru si busuioc, suprafata cultivata trebuie sa fie de minimum 0,5 ha.
 
Potrivit documentului, productiile minime prevazute pentru acordarea ajutorului de minimis sunt de 4.000 de kilograme (kg) de planta proaspata/0,5 ha sau 650 kg planta uscata/0,5 ha pentru busuioc; 4.000 kg planta proaspata/0,5 ha sau 1.000 kg planta uscata/0,5 ha pentru cimbru; 800 kg samanta/ha pentru coriandru; 650 kg samanta/ha pentru fenicul; 950 kg samanta/ha pentru mustar.
 
Resursele financiare necesare aplicarii schemei de ajutor de minimis sunt de maximum 6 milioane de lei, echivalentul sumei de 1,231 milioane de euro, acestea fiind asigurate din bugetul acestui an al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Valoarea totala a ajutoarelor de minimis care se acorda unei intreprinderi/intreprinderi unice nu poate depasi suma de 20.000 euro pe durata a trei exercitii financiare, in cursul exercitiului financiar actual, respectiv anul depunerii cererii de inscriere in program si in cele doua exercitii financiare precedente. In situatia in care dupa centralizarea tuturor situatiilor privind sumele necesare reprezentand ajutor de minimis se constata depasirea sumei maxime prevazute (...), valoarea ajutorului de minimis care se acorda per beneficiar se reduce proportional in vederea incadrarii in bugetul alocat", se mentioneaza in proiectul MADR.
 
Schema de ajutor de minimis se acorda intreprinderilor care isi desfasoara activitatea in domeniul productiei primare de produse agricole, pentru sustinerea productiei de plante aromatice, producatorilor agricoli persoane fizice care detin atestat de producator valabil pana la 31 decembrie 2021 si persoanelor fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale si producatorilor agricoli persoane juridice.
 
Pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis pentru productia de plante aromatice, beneficiarii trebuie sa fie inregistrati in registrul unic de identificare (RIU) si sa detina cod unic de inregistrare atribuit de catre APIA; sa depuna cerere de inscriere in program; sa utilizeze o suprafata cumulata de minimum 1 ha cultivata exclusiv cu una dintre culturile de coriandru, fenicul sau mustar sau o suprafata cumulata de minimum 0,5 ha cultivata exclusiv cu una dintre culturile de busuioc sau cimbru; sa obtina productiile minime corespunzatoare culturii infiintate; sa fie inregistrati in evidentele Registrului agricol deschis la primariile in a caror raza administrativ-teritoriala se afla suprafetele cultivate cu plante aromatice, in anul 2021; sa livreze productiile de plante aromatice catre unitati de industrializare/procesare inregistrate pentru siguranta alimentelor.
 
De asemenea, beneficiarii sprijinului trebuie sa faca dovada valorificarii productiei minime realizate, prin documente justificative in functie de forma de organizare. Dovada valorificarii productiei de plante aromatice o constituie contractul de vanzare insotit de factura sau fila din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol si documentul de receptie emis de unitatea procesatoare. In situatia in care beneficiarul are si calitatea de procesator, acesta face dovada procesarii productiei minime obtinute si utilizate prin documente contabile interne.
 
Sprijinul financiar se acorda beneficiarilor care indeplinesc conditiile prevazute numai pentru o singura cultura dintre cele stabilite in proiect in anul 2021.
 
Valoarea sprijinului financiar se exprima sub forma unei subventii si se acorda beneficiarilor proportional cu suprafata efectiv cultivata, fiind exprimata in lei, la cursul de schimb de 4,8725 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrala Europeana la data de 30 septembrie 2020.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016