Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: Fermierii afectati de seceta au timp limitat pentru a depune cererile

madr-fermierii-afectati-de-seceta-au-timp-limitat-pentru-a-depune-cererile

Fermierii care doresc sa obtina despagubiri pentru terenurile/culturile afectate de seceta au timp limitat la dispozitie pentru a depune cererile.


"Dorim sa aducem cateva lamuriri legate de activitatea din ultima perioada si mai ales legate de schemele de sprijin si de compensare a pierderilor pentru producatorii agricoli si pentru fermieri. (...) Pentru despagubirile fermierilor care au fost afectati de seceta pedologica - 1,088 miliarde lei. Toate aceste despagubiri se vor face prin APIA, care in aceasta perioada va lucra si in zilele de sambata", a declarat vineri ministrul Agriculturii, Adrian Oros, intr-o conferinta de presa.
 
Beneficiari sunt circa 35.000 de fermieri.
 
"Termenele sunt foarte scurte. In 15 septembrie se incheie data in care se pot depune cererile de solicitare. Noi am anuntat fermierii prin APIA, prin asociatii inca de la aparitia Ordonantei de Urgenta, care prevedea un timp de zece zile lucratoare", a mai spus ministrul.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
In ceea ce priveste crescatorii de bovine, valoarea totala a schemei de ajutor este de 35,7 milioane lei. Cuantumul ajutorului este de 100 euro/cap femela bovina adulta, iar beneficiari sunt persoanele fizice, intreprinderile individuale si familiale, persoanele fizice autorizate, persoanele juridice, cu peste 91  capete.
 
Termenul limita pentru trimiterea solicitarilor de sprijin este 29 septembrie.
 
Schema de ajutor de stat pentru sustinerea activitatii crescatorilor din sectorul suin in contextul crizei economice generate de pandemia Covid-19 se ridica la 119,56 milioane lei. Cuantumul ajutorului este de 100 euro/UVM, echivalent in lei, iar beneficiari sunt intreprinderile individuale si familiale, persoanele fizice autorizate persoanele juridice. Termenul limita pentru trimiterea solicitarilor de sprijin este tot 29 septembrie.
 
De asemenea, pentru sustinerea activitatii crescatorilor din sectorul avicol in contextul crizei economice generate de pandemie se vor acorda 109,8 milioane lei. Cuantumul ajutorului este de 100 euro/UVM, echivalent in lei. Cererile de solicitare a acestui ajutor eeste tot 29 septembrie.
 
Valoarea totala a schemei de ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate in perioada martie – mai 2020 asupra sectorului apicol este de 49,948 milioane lei. Cuantumul ajutorului este in valoare de 25 lei/familia de albine. Beneficiari sunt persoanele fizice, intreprinderile individuale si familiale, persoanele fizice autorizate, persoanele juridice.
 
Cererea fondurilor se face pana in 15 septembrie.
 
In ceea ce priveste schema de ajutor de stat pentru sustinerea activitatii producatorilor din sectorul vitivinicol in contextul crizei economice generate de pandemie, ministerul lucreaza la un proiect de Ordonanta de Urgenta prin care valoarea totala a sprijinului este stabilita la 59,5 milioane lei. Cuantumul ajutorului va fi echivalentul in lei a 500 euro/ha, iar beneficiari sunt producatorii vitivinicoli care detin cod CAEN 0121 (cultivarea strugurilor). Termenul limita aici va fi 31 decembrie.
 
"In momentul in care expira data de depunere, in 2-3 zile putem incepe sa dam banii. Aceste plati le facem prin APIA, posibilitatea ca banii sa ajunga la ei este mult mai mare. Doar pentru apicultori facem platile prin directiile agricole judetene. In rest, toate platile le vom face prin APIA. In momentul in care are loc inscrierea, cand se finalizeaza inscrierile, se centralizeaza, se fac cateva verificari, iar, dupa trei zile dupa, banii vor incepe sa intre in conturile fermierilor. Chiar asta am cerut si in videoconferinta cu cei de la APIA si i-am rugat sa faca eforturi mai mari in aceasta perioada", a spus oficialul, care a mentionat ca angajatii APIA au si alte activitati acum, dar ca se bazeaza pe ei pentru a livra la timp sumele respective.
 
In viitorul Program Strategic, este important sa crestem rezilienta lantului alimentar, prin asigurarea stabilitatii financiare a tuturor actorilor din acest lant, dar mai ales a producatorilor, a mai spus ministrul.
 
Asta ar presupune suplimentarea corespunzatoare a bugetului PAC.
 
Oficialul afirma ca cel mai mare pericol pe care il simte este cel al dependentei pietei europene de importurile din tarile terte care nu respecta standardele pe care fermierii din UE le respecta.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.63 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016