Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: Fermierii care primesc subventii mai mari de 5.000 de euro pe an trebuie sa se inregistreze ca persoane fizice autorizate

madr-fermierii-care-primesc-subventii-mai-mari-de-5000-de-euro-pe-an-trebuie-sa-se-inregistreze-ca-persoane-fizice-autorizate

Este anuntul facut recent de secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, George Turtoi.


Fermierii care primesc subventii mai mari de 5.000 de euro pe an si intra in verificarea de fermieri activi va trebui sa se inregistreze cel putin ca PFA incepand din anul 2015, a declarat secretarul de stat in Ministerul Agriculturii ii Dezvoltarii Rurale, George Turtoi.

„In fisa masurilor pe Pilonul II nu mai exista persoana fizica beneficiar eligibil, iar pe pilonul I apare definitia de fermier activ. Acesta are niste interdictii prevazute prin regulament pentru anumite tipuri de activitati care sunt considerate ca nu reprezinta fermierul activ, iar la nivel national noi am mai adaugat cateva. Ca sa faci aceasta verificare, daca solicitantul are sau nu acel domeniu de activitate, este obligatoriu ca in sistem sa introduci domeniul lui de activitate, iar ca sa aiba domeniu de activitate trebuie sa fie minimum PFA pentru ca trebuie sa aiba cod CAEN. Altfel, nu ai cum sa il verifici daca este sau nu fermier activ”, a spus Turtoi.

Secretarul de stat a precizat ca aceasta conditionalitate din Pilonul II va fi aplicata si pe Pilonul I pentru toti fermierii care primesc mai mult de 5.000 de euro pe an.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Conditionalitatea accesata va fi aplicata si pe Pilonul I pentru toti cei care primesc mai mult de 5.000 de euro pe an ii intra in verificarea de fermier activ. Daca nu are cod CAEN nu va lua subventie, iar ca sa aiba cod CAEN trebuie inregistrat la ONRC, cel putin ca PFA, ca sa ii vezi codul CAEN. Vom incepe odata cu campania din 2015”, a mentionat oficialul MADR.

Potrivit sursei citate, un efect al acestei masuri se va vedea ii in fiscalizarea productiei agricole comercializate.
„Incercam sa fiscalizam tot ceea ce inseamna productie agricola comercializata. Nu am vrut sa facem rau nimanui sau sa constrangem pe nimeni, dar este obligatie prin regulament sa verifici activitatea deponentului. Nu o poti face decat daca stii care este domeniul lui de activitate inregistrat”, a mai aratat Turtoi, subliniind ca sunt persoane care au 5.000 sau chiar 10.000 de oi si nu platesc niciun impozit la stat pentru ca erau persoane fizice.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016