Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: Fermierii vor fi despagubiti, chiar daca legea este anticonstitutionala

madr-fermierii-vor-fi-despagubiti-chiar-daca-legea-este-anticonstitutionala

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) anunta ca fermierii vor fi despagubiti cu siguranta, chiar daca legea care-i priveste este anticonstitutionala.


Reprezentantii Ministerul Agriculturii anunta ca producatorii agricoli ale caror culturi infiintate in toamna anului 2019 au fost afectate de seceta pedologica manifestata in anul agricol 2019-2020 vor beneficia de despagubiri.
 
Proiectul de Ordonanta de urgenta elaborat de MADR cuprinde dispozitii referitoare la instituirea unei scheme de ajutor de stat conform reglementarilor in vigoare. Valoarea totala maxima a schemei de ajutor de stat este de 1.088.409,00 mii lei si se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate cu aceasta destinatie Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2020, prin rectificare bugetara. Proiectul de act normativ a fost notificat la Comisia Europeana, iar in prezent parcurge etapele de avizare interministeriala.
 
Dupa expirarea termenului de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului de stat si primirea Deciziei (CE) privind aprobarea acordarii ajutorului de stat, se efectueaza autorizarea la plata a beneficiarilor si se poate constitui obligatia de plata a acestui ajutor de stat. Plata se va realiza de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Ca urmare a declararii neconstitutionale a Legii privind instituirea unui ajutor de stat pentru acordarea de despagubiri producatorilor agricoli afectati de fenomene meteorologice nefavorabile, adoptata de Parlamentul Romaniei, s-au vehiculat in spatiul public informatii potrivit carora nu mai exista cadrul legal pentru acordarea de despagubiri.
 
Reprezentantii Ministerul Agriculturii sutin ca aceste informatii vehiculate in spatiul public sunt false si, totodata, informeaza asupra faptului ca a initiat toate demersurile legale necesare pentru ca fermierii afectati de seceta sa primeasca despagubiri care vor compensa pierderile suferite pentru ca acestia sa dispuna de resursele financiare pentru finantarea lucrarilor agricole viitoare.
 
Legea privind instituirea unui ajutor de stat pentru acordarea de despagubiri producatorilor agricoli afectati de fenomene meteorologice nefavorabile, initiata de Parlamentul Romaniei, constituie un demers independent de actiunile intreprinse de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si nu influenteaza sub nici o forma acordarea de despagubiri fermierilor ale caror culturi infiintate in toamna anului 2019 au fost afectate de seceta.
 
In ziua de 14 iulie 2020, Plenul Curtii Constitutionale, in cadrul controlului anterior promulgarii, a luat in dezbatere Obiectia de neconstitutionalitate a Legii privind instituirea unui ajutor de stat pentru acordarea de despagubiri producatorilor agricoli afectati de fenomene meteorologice nefavorabile, obiectie formulata de Guvernul Romaniei.
 
In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a admis obiectia de neconstitutionalitate si a constatat ca Legea privind instituirea unui ajutor de stat pentru acordarea de despagubiri producatorilor agricoli afectati de fenomene meteorologice nefavorabile este neconstitutionala.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016