Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR incepe plata subventiilor pentru motorina

madr-incepe-plata-subventiilor-pentru-motorina

Conform declaratiilor ministrului Daniel Constantin, aproximativ 13.500 de fermieri vor beneficia de aceste subventii, imediat ce va fi publicata in Monitorul Oficial hotararea de guvern deja adoptata, care prevede alocarea sumelor necesare.


Dupa rectificarea de buget in urma careia MADR a primit cea mai mare suma dintre toate cele 11 ministere, ministrul Daniel Constantin a anuntat ca se va incepe plata subventiilor pentru motorina, ministereul dispunand astfel de banii necesari.
 
„Odata cu Hotararea de Guvern de marti, probabil ca imediat ce va fi publicata, vom incepe platile pentru beneficiari, pentru cei care au depus dosare, astfel incat sa primeasca aceasta subventie pentru motorina pentru trimestrul unu si doi din anul 2015. Valoarea cumulata a ajutoarelor pe care le acordam este de 254 de milioane lei, dupa ce am platit deja aferent trimestrului patru din 2014, 162 de milioane lei si in urma acelor discutii pe care le-am avut cu ministrul de Finante si cu primul-ministru la rectificarea de vineri vom beneficia de o suma suplimentara de 106 milioane de lei care vor merge pentru cei care vor depune cerere pentru subventia la motorina aferenta trimestrului trei din anul 2015”, a declarat ministrul Agriculturii.
 
Rata accizei reduse pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura in sectoarele vegetal, zootehnic si imbunatatiri funciare, este de 99,498 lei /1.000 litri, iar de aceste plati vor beneficia aproximativ 13.500 de fermieri, persoane juridice.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

In ceea ce priveste acordarea acestui ajutor, au aparut si unele modificari care urmeaza a fi aprobate de guvern. Conform acestora, rata accizei reduse pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura in sectoarele vegetal, zootehnic si imbunatatiri funciare, este de 99,498 lei /1.000 litri, iar ajutorul se acorda sub forma de rambursare a diferentei dintre acciza standard la motorina si acciza redusa aplicata la motorina folosita in agricultura.
 
Cererea va fi insotita de originalul sau copia adeverintei emisa de Primarie, conform inscrisurilor din Registrul agricol, sau va cuprinde informatii privind suprafetele si culturile mentionate in cererea de plata unica pe suprafata depusa la APIA si pe care solicitantul le exploateaza pana la sfarsitul fiecarui an calendaristic aferent solicitarii, in cadrul schemelor de plati pe suprafata, in cursul anului de cerere. In situatia in care solicitantul a depus adeverinta emisa de Primarie, odata cu cererea de plata unica pe suprafata, adeverinta isi pastreaza valabilitatea.
 
In situatia exploatarii in cursul anului de cerere si a altor suprafete si culturi, solicitantul are obligatia sa depuna o adeverinta emisa de Primarie, in original sau copie, conform inscrisurilor din Registrul agricol sau va cuprinde informatii privind suprafetele si culturile in cauza.
 
Plata ajutorului de stat se solicita in baza unor cereri de plata adresate de beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finantare Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura prin centrele judetene/locale, dupa caz, care se depun pana la finele lunii urmatoare perioadei pentru care se solicita rambursarea, insoţite de o situatie centralizatoare a cantitatilor de motorina utilizate in perioada respectiva, precum si de copii ale documentelor fiscale de vanzare a motorinei, emise de furnizori pe numele beneficiarilor.
 
Centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura sau al municipiului Bucuresti analizeaza solicitarile beneficiarilor si documentele justificative anexate, in limita cantitatilor totale anuale aprobate prin acordul prealabil pentru finantare prin rambursare, determina cantitatile de motorina pentru care se acorda ajutorul de stat precum si valoarea acestuia si intocmesc situatii centralizatoare pe care le transmit Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura.
Valoarea totala maxima a schemei de ajutor de stat pentru perioada 2015-2020 este de 4.422.000 mii lei si se acorda de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale.
 
Suma alocata pentru plata ajutorului de stat in anul 2015 este de maximum 270.697,250 mii lei si se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2015.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016