Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Subventii

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) mareste sprijinul pentru hectarul de usturoi la 14.248,8 lei. Bugetul, insa, va fi de 1,58 milioane euro pentru aceasta prima runda de finantare.
Conform informatiilor furnizate de MADR, suma maxima care poate fi obtinuta de o intreprindere este de echivalentul in lei a 20.000 de euro.
Exista o serie de conditii care trebuie neaparat respectate. Cei care vor sa obtina sprijinul de 14.248,8 lei pentru hectarul de usturoi trebuie sa:
- detina o suprafata cultivata cu usturoi de minimum 3.000 de metri patrati;
- valorifice o cantitate de usturoi de minimum 3.000 de kilograme/hectar dovedita cu documente justificative;
- fie inregistrati in evidentele Registrului agricol deschis la primariile in a caror raza administrativ-teritoriala se afla suprafetele cultivate cu usturoi la data depunerii cererii;
- detina Registrul de evidenta a tratamentelor cu produse de protectie a plantelor, conform modelului prevazut in anexe, completat cu tratamentele aplicate culturii si o copie a filelor din Registrul agricol deschis la primariile in a caror raza administrativ teritoriala se afla terenul utilizat in anul de cerere, din care sa rezulte suprafetele cultivate cu usturoi.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Atentie! Se vor face verificari!
Conform MADR, reprezentantii DAJ-urilor vor fi permanent in teren pentru a realiza inspectii. Oficialii vor sa se asigure ca sunt respectate prevederile privind acordarea ajutorului.
In anul de cerere 2020, valorificarea productiei de usturoi se face in perioada 1 iulie - 20 noiembrie, iar documentele justificative care sa ateste valorificarea productiei se depun la directiile pentru agricultura judetene, respectiv a municipiului Bucuresti pana la data de 27 noiembrie.
In situatia in care, dupa centralizarea tuturor situatiilor privind sumele necesare reprezentand ajutor de minimis, se constata depasirea sumei maxime prevazute, valoarea ajutorului de minimis care se acorda per beneficiar poate fi redusa in vederea incadrarii in buget.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 4.5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News