Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR nu renunta la demersurile pentru prelungirea perioadei de rambursare a platilor pentru PNDR 2007-2013

madr-nu-renunta-la-demersurile-pentru-prelungirea-perioadei-de-rambursare-a-platilor-pentru-pndr-2007-2013

Secretarul de stat George Turtoi a anuntat ca autoritatile romane vor face noi demersuri pe langa Comisia europeana, mai ales ca ideea este sustinuta de inca 16 state membre.


Refuzul autoritatilor europene la propunerea Romaniei privind prelungirea perioadei de rambursare a platilor pentru PNDR 2007-2013 nu a descurajat autoritatile din cadrul MADR, care si-au anuntat intentia de a continua pana in septembrie demersurile in acest sens.
 
Anuntul a fost facut de secretarul de stat in MADR, George Turtoi, care a declarat la inceputul acestei saptamani ca inca sunt sanse ca aceasta perioada de rambursare sa fie prelungita cu sase luni, acesta bazandu-se pe faptul ca solicitarea Romaniei este sustinuta de alte 16 state membre.
 
„Am solicitat Comisiei Europene o prelungire cu 6 luni pentru a ajunge la un grad de absorbtie de 100% pe PNDR. Nu numai noi am cerut acest lucru, ci 17 state au solicitat aceasta modificare. Mi se pare foarte ciudat ca a fost respinsa de Comisie solicitarea, dar in continuare purtam tratative cu ei, pentru ca pana in septembrie, daca se reuseste sa fie convinsa Comisia Europeana, totusi se poate modifica legislatia si se poate prelungi partea de plata cu sase luni”, a precizat Turtoi.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

El a subliniat faptul ca pe exercitiul financiar 2007 — 2013, gradul de absorbtie a ajuns la 85%, iar platile catre beneficiari insumeaza 7,53 miliarde de euro. Pe partea de fonduri europene pentru garantare in agricultura gradul de absorbtie a ajuns la 97%, iar platile efectuate insumeaza 7,58 miliarde de euro, a mai spus Turtoi.
 
Romania nu a obtinut prelungirea termenului de rambursare a platilor pentru proiectele de dezvoltare rurala PNDR 2007-2013, desi 16 state au sustinut solicitarea Romaniei in cadrul reuniunii Consiliului Agricultura si Pescuit, care a avut loc saptamana trecuta la Luxemburg.
 
Ministrul Agriculturii Daniel Constantin, a declarat recent ca Romania ar putea salva de la dezangajare circa 400 de milioane de euro daca va obtine prelungirea cu sase luni a termenului de rambursare a platilor in cazul proiectelor derulate cu fonduri europene, in conditiile in care au fost reziliate proiecte importante in ultima perioada din lipsa capacitatii de cofinantare a beneficiarilor.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016