Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
MADR ofera sprijin financiar pentru crescatorii de bovine
MADR anunta ca ofera un sprijin financiar consistent pentru crescatorii de bovine. Acordarea fondurilor se face in baza Regulamentului UE nr. 1307/2013.
In urma declararii la nivel global a pandemiei de COVID-19 de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) in data de 11 martie 2020, au fost instituite o serie de restrictii pe teritoriul Romaniei prin Decretul nr. 195 din 16 martie 2020 si Decretul 240/2020 din 15 aprilie 2020. Astfel, a fost instituita starea de urgenta pe intreg teritoriul Romaniei din data de 16.03.2020 pana in data de 15.05.2020.
Din data de 17 martie 2020 a fost adoptata Ordonanta Militara nr. 1 prin care au fost inchise temporar restaurante, hoteluri, cafenele, cluburi, cazinouri, sedii ale asociatiilor si a altori localuri publice (sectorul HORECA), (art.1) fiind interzise evenimentele in spatii deschise (targuri), iar prin celelalte Ordonantele Militare s-au luat masuri care au influentat negativ activitatile crescatorilor de animale.
Fermierii din Romania au fost afectati intr-un mod fara precedent de consecintele pandemiei de COVID-19. Restrictiile extinse de circulatie instituite in statele membre, cazurile de imbolnaviri la nivelul anagajatilor, precum si inchiderea pietelor, restaurantelor si a unitatilor turistice au creat perturbari in cascada atat in desfasurarea activitatilor tehnologice, dar si in relatiile economice pe lantul agroalimentar. Prin urmare, aceste constrangeri au condus la probleme majore de lichiditati si de flux de numerar pentru fermieri.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"In urma analizei comparative intre anii 2019 si 2020 (martie - mai) observam faptul ca numarul de bovine sacrificate in luna martie a crescut cu 10% datorita aprovizionarii populatiei si crearii de stocuri. In lunile aprilie, mai a scazut cu 9,09% , respectiv 11,86%. Obsevam o scadere accelerata a ratei de sacrificare provocata de cererea diminuata pe piata a carnii proaspete", arata MADR.
Fermierii au fost profund afectati de consecintele pandemiei de COVID-19, iar efectele acesteia se vor resimti la nivel extins in perioada urmatoare, avand in vedere faptul ca situatia instaurata produce efecte socio-economice in lant pe termen mediu si lung. Restrictiile de circulatie instituite, precum si inchiderea obligatorie a magazinelor, a pietelor in aer liber, a restaurantelor si a altor unitati ospitaliere au creat perturbari economice in sectorul agricol si au condus la probleme legate de lichiditati, dar si de flux al productiei pentru fermieri.
MADR sustine ca "sprijinul acordat prin aceasta masura va contribui la atenuarea efectelor generate de pandemia de COVID-19 in special in ceea ce priveste productia primara, iar actiunile pentru compensarea pierderilor producatorilor primari in sectorul agricol vor contribui la restabilirea echilibrului economic in special la nivelul sectorului agricol".
Cine beneficiaza de acest sprijin financiar
Sprijinul se acorda fermierilor din sectorul zoothenic respectiv bovine in vederea reluarii fluxului tehnologic normal al fermei si mentinerea viabilitatii fermelor.
Solicitantul trebuie sa fie fermier activ conform definitiei in sensul art. 9 din Reg. (UE) nr. 1307/2013, respectiv a legislatiei nationale si sa fie inregistrat la APIA cu cerere unica de plata pentru anul 2020.
Solicitantul detine minimum 5 UVM femele adulte din specia bovine, inregistrate in RNE, cu conditia de a avea inscrise minim 5 UVM femele adulte din specia bovine pe exploatatie cu cod ANSVSA.
Solicitantul nu poate primi sprijin decat o singura data in cadrul acestei masuri prin PNDR 2014-2020.
Fiecare femela adulta din specia bovine pentru care se solicita sprijin, trebuie sa aiba varsta de minimum 24 luni la data de 1 iulie 2020.
Cuantumul maxim al sprijinului este de 7000 Euro / fermier dupa cum urmeaza:
- Intre 5 UVM - 10 UVM - 1000 Euro;
- Intre 11 UVM - 20 UVM - 2000 Euro;
- Intre 21 UVM – 30 UVM – 3000 Euro;
- Intre 31 UVM – 40 UVM – 4000 Euro;
- Intre 41 UVM – 50 UVM – 5000 Euro;
- Intre 51 UVM – 60 UVM – 6000 Euro;
- Intre 61 UVM - 70 UVM - 7000 Euro;
- Intre 71 UVM – 99 UVM – 7000 Euro.
Suma forfetara urmeaza sa fie platita pana la 30 iunie 2021, pe baza unei cereri de sprijin aprobata de autoritatea competenta pana la 31 decembrie 2020.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora