Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
MADR: Plafoanele subventiilor ANT s-au stabilit
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a stabilit plafoanele subventiilor ANT pentru sectoarele vegetal si zootehnic.
In sectorul vegetal, plafoanele alocate ajutoarelor nationale tranzitorii se acorda pentru anul de cerere 2022, in limita sumei de 438.296,802 mii lei, asigurat de la bugetul statului, prin bugetul aprobat MADR pe anul 2023. De asemenea, plafoanele ajung la culturile amplasate pe teren arabil - ANT 1 si pentru culturile de: in pentru fibra - ANT 2, canepa pentru fibra - ANT 3, tutun - ANT 4, hamei - ANT 5 si sfecla de zahar - ANT 6.
In ceea ce priveste suma alocata, aceasta se distribuie astfel:
- 422.157,124 mii lei, echivalentul sumei de 85.301,500 mii euro, pentru culturile amplasate pe teren arabil;
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
- 27,220 mii lei, echivalentul sumei de 5,500 mii euro, pentru in pentru fibra si canepa pentru fibra;
- 8.196,534 mii lei, echivalentul sumei de 1.656,200 mii euro, pentru tutun;
- 415,716 mii lei, echivalentul sumei de 84,000 mii euro, pentru hamei;
- 7.500,210 mii lei echivalentul sumei de 1.515,500 mii euro, pentru sfecla de zahar.
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura va calcula cuantumul per hectar al ajutoarelor nationale tranzitorii in sectorul vegetal prin raportarea sumelor prevazute mai sus la suprafetele eligibile corespunzatoare ANT 1 - 6.
Conform proiectului de act normativ, culturile amplasate pe teren arabil sunt urmatoarele:
- cereale pentru boabe, de exemplu, dar fara a se limita la acestea: grau, secara, orz, orzoaica, porumb boabe, sorg, orez;
- leguminoase pentru boabe, de exemplu, dar fara a se limita la acestea: mazare, fasole;
- radacinoase, de exemplu, dar fara a se limita la acestea: cartofi, sfecla de zahar, radacinoase furajere;
- plante industriale, din care: plante textile: in pentru fibra, canepa pentru fibra; plante uleioase: floarea-soarelui, rapita, soia boabe, in pentru ulei; alte plante industriale, de exemplu: tutun, plante medicinale si aromatice;
- legume, de exemplu, dar fara a se limita la acestea: tomate, ceapa, usturoi, varza alba, ardei, pepeni verzi si galbeni;
- furaje verzi in teren arabil, de exemplu, dar fara a se limita la acestea: furaje verzi anuale, furaje verzi perene, de exemplu lucerna, trifoi;
- capsuni;
- loturi semincere;
- culturi amplasate pe teren arabil in sere si solarii, alte culturi pe teren arabil necuprinse la lit. a)- h).
In sectorul zootehnic, plafoanele alocate ajutoarelor tranzitorii se acorda pentru anul de cerere 2022, in limita sumei de 670.270,290 mii lei. Acestea vizeaza schemele decuplate de productie, specia bovine, sectoarele lapte si carne si schema cuplata de productie, speciile ovine si caprine.
In acest sens, suma alocata se distribuie astfel:
- 91.675,276 mii lei, echivalentul sumei de 18.524,000 mii euro, pentru schema decuplata de productie, specia bovine, in sectorul lapte;
- 385.264,803 mii lei, echivalentul sumei de 77.847,000 mii euro, pentru schema decuplata de productie, specia bovine, in sectorul carne;
- 193.330,211 mii lei, echivalentul sumei de 39.064,500 mii euro, pentru schema cuplata de productie, speciile ovine/caprine.
APIA va calcula si aici cuantumul per unitatea de masura al ajutoarelor nationale tranzitorii, prin raportarea sumelor prevazute mai sus, respectiv la:
- cantitatile de lapte livrate si/sau vandute direct eligibile;
- efectivele de bovine eligibile;
- fermele ovine si caprine eligibile.
"Platile pentru ajutoarele nationale tranzitorii se fac in lei, la cursul de schimb de 4,9490 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrala Europeana la data de 30 septembrie 2022 si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C nr. 379/6 din 3 octombrie 2022", se arata in proiectul de act normativ pus in dezbatere publica pe site-ul MADR la sectiunea Transparenta decizionala.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora