Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR pregateste 60 de milioane de euro pentru fermierii care cultiva rosii

madr-pregateste-60-de-milioane-de-euro-pentru-fermierii-care-cultiva-rosii

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) pregateste 60 de milioane de euro pentru fermierii care cultiva rosii sub forma de ajutor de minimis.


"Resursele financiare necesare aplicarii schemei de ajutor de minimis prevazute de prezenta hotarare sunt in suma de maximum 284,97 milioane lei, reprezentand echivalentul in lei al sumei de maximum 60 milioane euro, si se asigura (...) din bugetul repartizat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale", arata un proiect de Hotarare publicat pe site-ul ministerului.
 
Valoarea sprijinului financiar de ajutor de minimis care se acorda beneficiarilor este de 14.248,8 lei/beneficiar/an, care reprezinta contravaloarea in lei a 3.000 euro/beneficiar/an, la cursul de schimb de 4,7496 lei pentru un euro, stabilit de catre Banca Centrala Europeana in data de 30 septembrie 2019.
 
Schema de ajutor de minimis se aplica pe intreg teritoriul Romaniei, in anul 2020. O suprafata de teren cultivata cu tomate in spatii protejate poate face obiectul schemei de ajutor de minimis o singura data pe an.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
Programul de sustinere a produsului tomate in spatii protejate a inceput in anul 2017 si a continuat si in anii 2018 si 2019, datorita cresterii interesului cultivatorilor pentru aceasta cultura, dar si datorita interesului tot mai mare al consumatorilor pentru tomatele proaspete autohtone.
 
In anul 2019 pana in prezent, sunt inscrisi in program un numar de 15.336 producatori agricoli pentru ciclul I de productie, programul fiind in desfasurare.
 
Proiectul de act normativ arata ca "se impune continuarea stimularii financiare a producatorilor agricoli cultivatori de tomate in spatii protejate, pentru a realiza si valorifica productia in perioada foarte rece, atunci cand exista un mare deficit de legume proaspete din productia interna, acesta fiind acoperit in continuare de importuri. De asemenea, s-a constatat ca in perioada de iarna, datorita conditiilor climatice ale Romaniei, cheltuielile cu energie electrica, apa pentru irigat, fertilizare, tratamente fitosanitare, forta de munca pentru mentinerea culturii de tomate sunt considerabile, ceea ce face ca interesul si posibilitatile producatorilor de a cultiva in perioadele critice sa fie redus".
 
Pentru obtinerea ajutorului de minimis, solicitantii inregistrati in Registrul unic pentru accesarea Programului de sustinere a produsului tomate in spatii protejate au obligatia sa depuna la directiile pentru agricultura judetene, respectiv a municipiului Bucuresti documente justificative care sa ateste comercializarea productiei de tomate obtinute din spatiile protejate, pana la data de 27 decembrie 2020 inclusiv.
 
"Cresterea numarului de solicitanti in al doilea an de implementare arata interesul fermierilor pentru accesarea schemei. Totodata, s-a remarcat faptul ca cei mai multi producatori beneficiari ai Programului se regasesc in bazinele legumicole consacrate care asigura aprovizionarea cu tomate proaspete si de calitate pentru marile orase", se arata in document.
 
Judetele unde s-au inregistrat cei mai multi beneficiari sunt: Olt, Galati, Giurgiu, Dolj, Buzau, Teleorman si Ilfov, corespunzatoare Regiunilor Sud-Vest Oltenia, Sud-Muntenia si Sud-Est.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.61 din 9 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton